måndag 13 augusti 2007

Google lägger till Staroffice!

Oj oj... i Google Pack som är Googles allt i ett-nerladdnings-fil med diverse program har nu ett riktigt office-paket lagts till i form av Suns StarOffice. Vem behöver Microsoft nu...?

Sun gav 2000 bort koden till sitt StarOffice och det blev detta som skapade OpenOffice. Det är ju och har alltid varit gratis redan och har man redan det finns det nog inga större anledningar till att byta: I jämförelse har StarOffice (som kostar $70, gratis för studenter) en del ytterligare proprietära delar såsom clipart, en del teckensnitt, Microsoft-exportering mm. Var ca 5 år jag testade StarOffice sist.

Varför StarOffice och inte OpenOffice valdes undrar många på nätet...

Det här kan ses som att Google tar starkare brohuvud inom desktop. Inte är det omöjligt att framtida versioner av Google-docs stöder direktimportering mm av StarOffice-dokumenten.
Google och Sun signade 2005 ett software distribution agreement där Sun distribuerar Google-toolbaren som ett tillval när man installerar Java RE mot att att Google hade tillgång till OpenOfficie-suitet. Mer om det här finns att läsa på Google OS-bloggen.

När man tänker på framtida Google - Sun-samarbeten kan man ha i åtanke att CEO Eric Schmidt jobbade på Sun under 80-talet, där han ledde arbetet med ta fram Java och även byggde företagets internetstrategi.

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics