torsdag 16 augusti 2007

Facebook Developer Garage

Tämligen kaotiskt och lite rörigt var intrycket Facebook Developer Garage igår... men förväntansfullt! Klubben T-bar i superkreativa Shoreditch var för aftonen fylld med wannabes, Facebook-utvecklare, entreprenörer, en och annan VC-kille i slips, minst en headhunter samt massa andra nyfikna. Antalet föranmälda var ca 200 och säkert var lika många till där spontant till eventet som hade marknadsförst via Facebook. Hur många därinne som verkligen hade kodat en applikation kan man fråga sig... Kul att schmooza runt iaf med en pint i näven... hälften av de man träffade "verkade jobba på the next big thing men kunde inte disclosa några detaljer" he he... En del ställde också mycket direkta frågor på ett spionerande sätt.

Schemat var ambitiöst med introduktion till plattformen, diskussion om best practices, QnA-session etc. Tyvärr var ljudet och akustiken dålig vilket gjorde att talarnas budskap inte hördes i vimlet och sorlet. Pratade med arrangörerna efteråt som lovade att nästa event skulle bli bättre ur detta perspektiv.

Bland minglet och diverse utbytande av visitkort var nog ändå videokonferensen med Facebooks management i USA den största behållningen... på bilden Dave Morin senior platform manager... Inga uppseendeväckande saker sagda men ändå lite coolt...

Följande företag fanns representerade på olika sätt:

  • Techlightenment.com med sin stora portfölj och erfarnehet av bygga applikationer.
  • HiredGun.tv som filmade och fotarde...
  • Mesh som höll miniföredrag
  • Qubox pratade om sätt att passa ihop människor efter mind-likeness.
  • dotname är de som äger toppdomänen .name, sitter ute i Canaray Wharf och via sina mailadresser förnamn@efternamn.name vill personifiera webben
  • people4business
Nästa event blir i september. Tills dess hoppas jag lyckas koda en liten app jag filar på...

För mer information om hur API:t fungerar finns det information här. Första steget är att lägga till developer-applikationen på sin facebook-sida.. sen ladda ner klientbiblioteket som passar dig bäst (ex php eller java) och bara köra igång! Facebok har spridit sig som en löpeld i Sverige under senvåren där antalet medlemmar i nätverket Sverige nyligen passarade 100k, så varför inte kolla in flugan!

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics