torsdag 2 oktober 2008

Spotify får stor investering

Igår började ryktena på olika epost-listor och sen skrev Veckans Affärer "Två svenska riskkapitalbolag investerar i musktjänsten Spotify" där dock samtliga inblandade teg som muren. Nu idag skriver TechCrunch att vårt favoritprogram raisat €15,3 m från NorthZone Venture Partners och Creandum till en värdering av €71.6m pre-money. Stämmer detta är Spotify alltså värderat till €86.9m eller ca SEK850m.

Detta styrkebesked borde väl antyder att de juriska "detaljerna" nu börjar se en lösning eller är klara och vi kan hoppas på en publik lansering framöver. Kombinera detta med en tjänst i mobilen samt en subsription-modell som det i alla fall nosades kring i den användarpoll som skickades ut i september, så har vi en smäck affärsmodell som kan ta andelar av Itunes och förhoppningsvis försvara sin värdering. Festen förra helgen på Berns kanske nu har fått en mycket logisk förklaring. :) Grattis!

Nu kommer det säkert sägas att det är kul hur Spotify får finansiering i Sverige (annars brukar det ju repeteras hur ex Skype fick stängda dörrar överallt). Det kan man väl tycka... men underförstått menar man då också att saker som streck på en karta eller nationella band spelar roll när man ska bygga företag på nätet. (Visst, det kan vara en bra temperatursticka på ett skönare klimat i Sverige). Jag säger att inte ens världen är tillräckligt för denna mördar-applikation!

IDG: Spotify kliver ur garderoben - Kan Spotify undvika fallgroparna?
Bisonblog: Spotify sakta men säkert
Fyra Nyanser: Spotify får in nytt riskkapital

Nästan lika roligt är hur TechCruch i sin artikel citerar webbsmurfen CJ. :)

"The Stockholm-based Spotify can essentially be summed up, in the words of one blogger, as a kind of hybrid of Skype, last.fm, the iTunes Store and Bittorrent."

2 kommentarer:

Jonas sa...

Mördar-applikation är helt rätt! Öppnar de upp inom en mycket snar framtid så kommer det nog att bli jättebra :)

Martin sa...

Sant mannen, vi snackar Mattias Flink här

 
Clicky Web Analytics