måndag 27 oktober 2008

Misc Måndagsmedia

  • Saul Klein behöver nog inte någon närmare presentation. (Men sådant kan vara trevligt att höra ändå, som Kissinger sade: Tidigare VP i Skype, grundare av Lovefilm, nu partner i Index Ventures, grundare av OpenCoffee och Seedcamp. Dessutom tidig investerare i Kindo via TAG samt i styrelsen för MyHeritage via Index) Förra veckan presenterade han på Web2Expo i Berlin på temat finanskrisen - "Thoughts on European Startup". Som en uppföljning på helgens blogginlägg om lågkonjunkturen bäddar vi därför in presentationen nedan. Rådet är bland annat bootstrap like crazy. Annars verkar röda tråden liksom i Sequoias presentation vara skämtsamma bilder - är det humor som ska få saker på fötter? (Tack Erik för tipset!) Min polare Mario var på plats i Berlin och skriver (för er som kan tyska) om Web2Expo på sin blogg.
  • Gareth Knight, medgrundare av Kindo och i grunden utbildad zoolog från Sydafrika har en blogg där han skriver om startups mm. Tidigare i år satt han med i en diskussionspanel på SxSW vilket resulterade i en pdf med hans bästa lärdomar och tips. Då jag lärt mig massor av att arbeta med honom, framför allt när det gäller personlig effektivitet rekommenderar jag den till alla: Building a Startup you Love is Hard. Det är att levande dokument och med lite grafisk formgivning skulle det bli en grym e-bok.
  • Ted-Talks har nämnts många gånger här - och deras flöden av intressanta presentationer är ett måste i allas RSS-läsare. I helgen släpptes från 2003: "Why Societies Collapse" av Jared Diamond, evolutionsbiologen och en av de mest spännande författare man kan hitta på populärvetenskapliga hyllan (ex "Guns, Germs & Steel" - Pulizerprisvinnare 1998)
  • I gårdagens Godmorgon Världen rapporteras från Egypten hur bloggare, antingen med epitetet folkets hjältar eller "kriminella, ateistiska avfällingar" under senaste året har fungerat som en yttrandefrihetens säkerhetsventil och genom uppmärksammanden av polis-tortyr och missförhållanden som givit rättsliga konsekvenser gjort mer nytta än vad människorättsorganisationer lyckats åstadkomma på många år.

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics