måndag 6 oktober 2008

Ett vykort från MyHeritage

Det har varit lite tyst här på bloggfronten. Sen Kindo nyligen meddelade att vi ska gå samman med MyHeritage har vi jobbat massor med att få allt att funka och flytta våra släktträd till den nya sajten som nu har 26,1 miljoner registrerade medlemmar. :)

Nu är jag också sen några dagar och hänger och jobbar med det nya teamet på plats utanför Tel Aviv som ibland kallas "Mellanösterns Silicon Valley". Bilden visar vårt huvudkontor - en underbar farm med två olika hus där alltifrån de bästa flashprogrammerarna till översättare och hängivna släktforskare arbetar tillsammans i en skön stämning. Vi äter lunch alla tillsammans ute i trädgård bland palmer och massa husdjur och värmen är intensiv och alla jobbar hårt med att göra den bästa sajten för familjer på Internet. Enda haken är att jag på onsdag måste tillbaks till nordliga breddgrader igen.

Nu i dagarna ska alla svenska medlemmar från Kindo att få inloggningsuppgifter till sina nya träd. Det jag tror kommer att bli den största överraskningarna och upplevda förbättringarna är:

  • De coola fototaggningsfunktionerna som automatiskt känner igen foton som man laddar upp på sajten eller importerar från exempelvis Flickr och kopplar dessa till släktträdet. Riktigt läckert!
  • Stödet för avancerad research där man kan genom en enda sökmotor kan leta bland ca 1400 släktdatabaser och arkiv kommer att ta din släktforskning till en ny nivå. Se din gammelmorfars värnpliktsbetyg eller noteringarna ur registret från Ellis Island när din förfader emigrerade till USA.
  • Dessutom det alla längtat efter - Med SmartMatch man hitta andra släktingar som finns i andra personers släktträd och sen bygga vidare. Allt ovanstående är naturligtvis gratis!
Nåja... det är inte bara hårt arbete. Vi från Kindo har även rest runt lite i landet och passat på att besöka historiska platser i Jerusalem, åkt runt i en hyrbil och badat i Döda Havet. Genom Moyume-widgeten jag har till höger kan ni se fler bilder. Nu ut i nattlivet!

Vi hörs! :)

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics