fredag 26 september 2008

Fredagspuckar: Svenskt minibar - Boolis nyheter - LinkedIn Who's viewed my Profil

  • Sajten Booli - Sök och hitta bostad visar med sitt senaste nyhetsbrev hur man på ett effektivt sätt kan kommunicera med sina användare och skapa en skön känsla kring ett varumärke. Ännu bättre är ju deras tjänst där nyheten nu är att man kan se slutpriserna efter avslutad budgivning :) (vilket ju ofta markant kan skilja sig från utgångspriset). I dessa dagar är kanske just denna funktion även intressant för att se trender på marknaden i credit-crunchens efterverkningar. Här är exempelvis en lista på sålda objekt i Stockholm.
  • OK.. det här är ingen nyhet... snarare nåt år gammalt, men ni vet väl att man kan se lite statistik över vilka personer som har kikat på ens LinkedIn-profil. Väldigt ofta är man autoinloggad på sajten eller klickar på en länk i ett mail och då blir interfacet annorlunda, men om man först loggar ut, sen loggar in igen så finns rutan där direkt till höger - Who's viewed my Profil. Listan är blandad med namn, företagsnamn och industrier... allt för att öka vår nyfikenhet och vilja uppgradera oss till premiumversionen som avslöjar ännu mer. :) Smart av ett community att bygga in en viss grad av voyuerism, åt bägge hållen så att säga. Även att koppla det till affärsmodellen. Nu vet du snart vilka kompisar som ofta är inne på din profil eller om någon rekryteringsfirma är ute efter dig. :) Ifall ingen tittar på dig alls kanske det är dags att läsa följande: LinkedIn: 10 steg till svart bälte.
  • Japp, snart är det dags! Den månatliga återkommande entreprenörskapskvällen Minibar i London ska ha svenskt tema och på scenen ikväll står vikinga-kontingenten manstark i form av Sweden's Finest: Video-annonsering med Videoplaza, livestreamning från mobilen med Bambuser, videoredigering på nätet med Jaycut samt bild-twittering med Moyume! Kommer själv vara där och försöka ta en del bilder samt hoppas på att kunna bambusa om w-lanet är olåst. Ser ni en kille i svart skrynklig piket-tröja och ganska långt hår, gå fram och säg hej så bjuder jag på en vuxenläsk. Här skriver Peter från Disruptive/Moyume om det hela!
Över och ut! >m

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics