lördag 20 oktober 2007

Kulturhelg - Street Art

Kanske är det genetiskt betingat att vi människor inte ska vara stormförtjusta över förändringar. Måhända påminner dessa oss om att vi en dag måste dö - och ju äldre vi blir, desto starkare syns detta motstånd i form av stelnande eller tillbakblickande. Vänder man på resonemanget blir de som är mest öppna för förändningar då barnen.

Små som sitter i barnvagn när du åker buss eller som tar sina första stapplande steg försöker ständigt få uppmärksamhet, ler åt främlingar och pekar på både det ena och det andra hela tiden runtomkring. Dom imponeras av omvärlden...

Den som ska snappa upp nya idéer och trender eller kommer på affärsidéer måste nog vara öppen för nya intryck, perceptiv snarare än dömande och som Stenbeck sa, bygga en organisation som är rustad för förändring.

Tyvärr måste man vara så världsvan och blasé för att räknas som vuxen. Lagom sordin på entusiasmen. Ska man se något exceptionellt måste man helst också åka över jordklotet för att se det där vackra. Ibland finns dock det närmare än man tror. Om man bara har barnets ögon på stan kan man se mycket... Här är ett axplock från senaste tiden. :)Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics