måndag 30 juli 2007

Så här blir de kommande 50 åren!

Vi lever i spännande tider! Aldrig tidigare har det varit lättare att få ut ett budskap i världen, påverka, få information etc. Jag vidhåller att Internet är en av de största teknik-skiften vi har sett på kommunikationsfronten:

  • Boken - Gutenberg eller vem som nu var först multiplicerade antalet möjliga människor som kunde nås av en enda person. (något som tidigare var rätt knepigt om du inte var kung eller präst)
  • Dagliga tidningar - Adderade tidsbegreppet till detta. Nu kunde alla i en stad få nyheter mer eller mindre omgående, mer eller mindre kontrollerat... men ändå. Var du fattig kunde du hitta gårdagens tidning i en gatgränd eller lyssna till tidningspojkarnas utrop.
  • Radion - la till attributet den mänskliga rösten. Med känsla och inlevelse kunde nu nyheter, teaterstycken osv förmedlas. Många är de personer som använde detta medium skickligt. (Churchill, Rooseveld etc). Min mormor på 90+ tycker fortfarande att den kvällen hennes pappa byggde en kristallradio på 20-talet var det största teknikskiftet i hennes liv. Hon lever iofs utan tv och kommunicerar mer genom vykort än email.
  • TV - och kanske även film. Rörliga bilder in i våra vardagsrum för slagfältet eller valdebatten mkt närmare.
  • Internet - Vad Internet innebär är en sällan skådad interaktivitet
  • The Next Thing...
SKa inte skriva massa klyschor så kolla den här filmen med ett halvspännande framtidsscenario:

1 kommentar:

Beccy sa...

Thanks for visiting my blog. My son altered the photos using picasa 2, I'm not sure what he does to them as there are various options.

 
Clicky Web Analytics