fredag 10 juli 2009

Nya tider - mer om Spotify


Henrik Torstensson länkade nyligen till Spotify-grundarens Daniels Eks twitter som har temat budskapet (man kanske inte kan tala om tema i nåt på 140 bokstäver he he) att man ska "over-execute" när det gäller produkten och fokusera på revenues senare så länge man har funding. Spotify fick fina priser i TechCrunch-tävlingen.

Intäkterna då? The Register skrev för en tid sen intressant data om Spotifyanvändare intäkter och premiummedlemskap, där annonsintäkterna per user var £0.14 under maj eller totalt £82k.

Utifrån artikelns data gör vi några på-baksidan-av-en-servett-beräkningar och får att 1,6% av brittiska nya Spotifymedlemmar under maj (170k) signade upp som premiummedlemmar, eller totalt 3,4% totalt i landet sen starten.

Detta skulle enligt artiklen tyda på fallande intresse för premium, vilket känns orättivst. Snarare borde man se på den snabba tillväxt tjänsten har fått under året. Även om siffrorna stämmer blir måste man då se till vilka kanaler man använt för denna tillväxt och ifall dessa har ändrats.

Och sen var det funding:. IDG och Affärsvärlden skriver nu om Spotifys nya runda som ska ske till värderingen 2,5 mdr kronor. Går detta i låset blir det en tredubbling sen i oktober - vilket Gunnar tror blir svårt att få igenom ifall man utgår från att investerarna vill 5-10-dubbla satsad deg. (Dock så skulle det väl räcka finfint med en dubbling på kortare sikt.)

  • Update: Dr Spinn tipsar om Carl Bildts inlägg: Grattis Spotify. Jag är inte förvånad över att vår teknikvänliga utrikesminister är med så i tiden. Minnesgoda bloggläsare kanske kommer ihåg hur Bildt en gång i tiden skickade det första emailet till ett annat statsöverhuvud när han skrev till Bill Clinton, ständigt var uppkopplad nere i Jugoslavien och har bloggat längre än de flesta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så det ser ut idag. Ge det några år till och jag tror att signupsiffran på de betalande användarna kommer att ha stigit rejält, och kommer utgöra merparten av Spotifys intäkter.

http://ziggamon.wordpress.com/2009/07/13/freenoying/

Anonym sa...

Jag tror som ziggamon. Var förövrigt inne i en butik som hade musik från spotify i bakgrunden. Självklart hade dom inte ens betalat för det så man fick ju höra alla reklamavbrott också. Lite snålt kan man trycka

Ladda upp bilder

Anton sa...

Bill Clinton, å sin sida, skrev endast två epost under sin ämbetsperiod, varav ett var ett svar till Carl Bildt. Vem som fick det andra minns jag inte.

Martin sa...

Anton: När besvarade en pokning från Monica på Fejjan?

 
Clicky Web Analytics