tisdag 5 maj 2009

Spotify i iPhonen på två sekunder (på låtsas)

Ryktet går att det finns folk som går runt med Spotify i mobilen. En del säger sig ha träffat folk som fått installera det åtrovärda programmet. Andra tror bara det är ett smart PR-trick och dimridåer. Ändå har det verifieras på sina håll av annars trovärdiga källor.

Så, vad ska man göra ifall man inte tillhör den utvalda skaran... helt enkelt inte orkar vänta längre? För sent att demonstrera på första maj är det i alla fall. Nä, fake it til you make it säger jag! Här är således en steg-för-steg-guide till dig som sydde på fejkade Levis-lappar på dina brallor på mellanstadiet eller gärna slänger upp 300pix för en "Rolex" på semesterresan. Kort sagt, en fattig-mans-version av hur du skaffar världens bästa musiktjänst - fast på låtsas:

1. Surfa in på den här URL:en med din iPhone (eller gå in på huvudadressen och klicka sen på första inlägget) som osynligt innehåller en omskriven iphone-länk till den vanliga favicon som finns på Spotify's startsida. 2. Tryck på plustecknet i browsern och sen "lägg till på hemskärmen". 3. Nu behöver du bara ändra texten till "Spotify" så har du snart ikonen på din telefon och kan flasha diskret under förtroliga nickningar på nästa meetup. Act as if.

Vill någon sen kika mer eller ställa besvärliga frågor kan du bara hänvisa till "the usual yada yada" - att du skrivit på nåt hemligt avtal eller så. Stoppa sen i hörlurarna, vänd dig bort, starta din vanliga musikspelare och gå iväg och nynna, förslagsvis "så nära får ingen gå" med Kent.

Avundsjuk? Jag? Näääää.....:)

5 kommentarer:

Christian sa...

Kul blogpost och egentligen en definition på hur väl de lyckats med sin marknadsföring ;-)

Gustav sa...

Tack! Hade ganska roligt med den på Twitter en stund :)

Anonym sa...

Kul tips, men lite fel. Så där ser inte den skarpa ikonen ut. Sägs det ;)

Martin sa...

Christian: eller hur... :)

Gustav: Mjukvara-bloggen har ett bra sätt att hitta invites:http://www.mjukvara.se/blogg/spotify-invite/ - kika där!

Jardenberg: vad är äkta vad är falskt i dagens värld...? Du får gärna skicka en invite för att övertyga mig iofs! Tills dess sitter jag gärna med min iphone som jag synkar med 301gb hårdgallrade mp3or... och lyssnar på promoes nya album (som jag fortfarande inte hittar på Spotify). OK fortfarande avis :P

Anonym sa...

Gratis Spotify Invites finns att hämta på www.home.no/spotifyinvite/ man får en egen privat Spotify Invite ifrån en online databas. Glöm inte bort att stödja utdelandet.

 
Clicky Web Analytics