tisdag 26 maj 2009

Iphonen som Kaizen

Idag skriver GunnarNätkoll om hur sommarens version av iPhonen förväntas se ut. Flera iPhone-lösa kompisar har sagt sen nån gång förra året att dom ska vänta till nästa modell och haffa den. Visst, dom kommer säkert bli nöjda...

...MEN - sen jag köpte min 2G-version (se till höger så glad jag var då) och hackade den har jag inte haft EN telefon utan flera. För fem eller tio år sen köpte man en ny mobil som man hade i tre år och köpte sen en ny för att få nya funktioner. Idag är uppdateringarna konstanta.

Första stora rycket var förra sommaren när 2.0-mjukvaran kom och världens bästa affärsmodell Appstoren öppnade sig och man plötsligt har typ 90 program i telefonen. Det tycker jag gör incitametnen att vänta med att köpa något så mycket mindre - Ok jag vill också ha 3G, GPS och sånt men det stora är inte jättekliv av utveckling - utan lite bättre varje dag - kaizen. Det är DET som är gåvan. 1% bättre per dag av någonting ger med ränta på ränta en fördubbling på 10 veckor.

Förresten -
nu har jag haft en sprucken iPhone-skärm i ett par veckor - och trust me - har upptäckt att finns det något som ger sympatier, så är det detta. Man får mer uppmärksamhet och medkänsla än om man typ blöder näsblod i en folksamling eller har en hundvalp som har stukat tassen. Varje dag vill folk i ens omgivning vill känna på den eller beklaga. :)

Nåja nu funkar skärmen bra ändå trots maltdrycksincidenten. Har inte bestämt ifall jag ska se det som patina "tested in war" eller om man borde reparera. Nån som vet ifall det går att göra billigare än här?

2 kommentarer:

Tomas Backman sa...

Jo, men vänta nu. Det kommer att dyka upp rätt häftiga program nu som binder ihop de sensorer iPhonen och en del andra telefoner har.
Augmentet Reality-applikationer, jag skrev lite om det här om du vill se en video:
http://paulwaper.wordpress.com/2009/06/02/mobiltelefon-framtid/

Martin sa...

Hej Tomas tack för kommentaren och länken!

Redan idag har jag appar som funkar som decibel-mätare (Decibel) och mätare av seismologisk aktivitet (Seismometer). Hobbygrejer, jag vet, men en kul inblick i framtiden.

När det gäller augmented reality tycker jag nästan programmet Emailnwalk kvalar in där - kameran används som bakgrund i emailprogrammet så man inte krockar med en lyktstolpe! :)

 
Clicky Web Analytics