måndag 4 maj 2009

24 hour Sörmland

Jag växte upp i det som Selma Lagerlöf beskrev som "Sveriges Lustgård". Landskapsblomman är vita näckrosen och det passar rätt bra in på mig som försöker vara både fast förankrad i botten men ändå flytande med strömmen :)

Idag läste vi i Dagens Industri hur Katrineholm hamnat på plats 276 av 290 i kommunlistan vad gällande företagsklimat. På många sätt är det en riktig bra stad med grym natur, fina transportmöjligheter och rikt idrottsliv. Så varför rankingen? En förklaring kan vara det faktum att det med undantag av en handfull nittioåringar inte finns nån därsom upplevt annat än ett socialdemokratiskt styre. Resultatet av detta tycker jag fångas rätt bra av debattören Mikael Sekund i boken Välkommen till Folkrepubliken Katrineholm.

Kommunalrådet kommenterar rapporten med att "vi minsann har klättrat". :)

Vad bra då att det finns motkrafter - Ted skrev tidigare att hans event inspirerat till spin-offs och bland annat kommer det i slutet av denna månad att hållas ett sörmländskt liknande läger kallat 24 hour Sörmland just på orterna Katrineholm, Nyköping och Eskilstuna, som ska ha taglinen "Från idé till webbtjänst på 24 timmar".

Arrangörer är olika typer av myndigheter eller organisationer... inte den gräsrotsrörelse vi såg sist... men jag hoppas att man får massor av anmälningar, att det blir ett bra event och att lokaltidningarna skriver om det både före och efter. På sikt kanske liknande saker skulle kunna genomföras i samarbete med högskolor för att uppmuntra folk till vidareutbildning och sen återvända så att nya företag skapas där förändring och globalisering ses som en möjlighet och inte ett hot. Kanske vore det bra att åka ut till gymnasieskolor marknadföra sig för arrangörerna?

Nu blir jag lite sugen på att ta ett tåg, dra dit och bara känna på stämningen lite...

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics