söndag 24 maj 2009

Clicky ger dig fin statistik

Jo... jag är den första att bedja på Google Analytics-altaret. För att man ska kunna förbättra något nyckeltal måste man kunna mäta det. Statistik är kungen varje dag i veckan och Anatytics ger oss det gratis på de flesta sätt vi önskar oss. (följ deras blogg här) Också fascinerande hur många skal av information man kan tränga igenom där och lära sig mer saker. Hur många startups är det exemeplvis som använder goals korrekt uppsatta?

Sen finns det ju många alternativ ändå, har jobbat med snart en handfull olika system i professionella sammanhang som på vissa sätt är bättre genom bland annat den realtidskoll de erbjuder, segmentering av alla möjliga sätt, men som sagt, de kostar.

Nu i veckan uppmärksammade bloggen Ohsohightech oss på Clicky som jag sen en vecka har dunkat in här på bloggen. Här är realtid just ett honnörsord. Jag gillar bland annat funktionen "spy" som ger senaste flödet av allt som händer, att man kan få besökare ner på ip-nivå, Google-map-integrationen av besökare samt hur det snygga interfacet uppmuntrar till utforskning av allt. Vet inte om jag kommer att använda det här om en månad, men just nu är det en rolig drog på jakt efter actionable insights.

Jag vill också lyfta fram iPhone-versionen (bild till höger) Ifall man förut satt och läste ikapp Twitterinlägg på bussen har jag nu börjat vrida och vända på statistik via Clicky istället. Exempelvis ser vi här bredvid att nån nyss "as we speak" via en sökmotor hittade mitt blogginlägg om tjänsten mjukvara.se och sen en minut senare klickade på utlänken som ledde till sajten. (Update: har nu justerat klockan i inställningarna så det blir lokal tid)

Man erbjuder dessutom widgets för Wordpress, API:n för rss-flöden etc. Clicky borde också vara funkis för att upptäcka nertid på en sajt väl? På det hela taget mycket trevligt. Ni som kört verktyget - vad säger ni? Några generella kommentarer om analysverktyg? Bomba nedan med kommentarer! :)

2 kommentarer:

Mikael sa...

Får passa på att lista ytterligare en Analytics blogg: http://www.webbistik.se

Ett sidoprojekt till den slumrande emerge-bloggen.

Martin sa...

Ligger i mitt rss-flöde nu!

 
Clicky Web Analytics