söndag 7 juni 2009

TEDx Stockholm - några bildintryck

Så var det dags! - Den lördag som jag sett fram emot under hela våren, nämligen det första Stockholm-eventet av TEDx dit ett skönt gäng intresserade hade kommit för att lyssna på en serie talare som var på plats samt se och diskutera några av de bästa filmklippen tillsammans.

Platsen - ett underbart hus ute vid Älvkarleö på väg mot Gävle inbäddat i ett stycke svensk underskön natur - tillräckligt långt från betongen för att man skulle kunna höra fåglarnas kvitter istället för polarnas Twitter.

Tillika huvudkontor för bröderna Häréns företag Interesting.org (vars Idébok nyligen blivit utsedd till en av historiens 100 bästa managementböcker - WOW!).

Chris Anderson hälsade välkommen över video! TED-organisationen hade även en representant på plats under kvällen som måste ha gillat arrangemanget, för så bra och välplanerat var det.

OK, lite OT, men måste bara säga att jag blev rätt förtjust i Google Android-luren HTC-Magic på väg upp (tyvärr inte min)

Teo Härén, arrangör som tillsammans med Sanna och Henrik (nedan) bjöd på en oförglömlig dag! TACK för gästfriheten, arrangemanget och att jag fick komma.

Henrik Ahlén, medarrangör och dagens moderator som guidade oss genom det intensiva programmet.

David Lega - sim-olympier i rullstol som fick mig att tänka efter rejält. "It's all about being better - not the best". Intressant tanke att handikappade kanske får mer beröm och uppskattning i vardagen för sina framsteg än vi nånsin ger varandra.

Richard Gatarski hade crowdsourcat sina minuter till bubblan och bloggosfären som kom med input på temat skolan. Jag vet inte om vi fick några svar - men många tankar väcktes. Hur ska exempelvis skolan vara redo för mina systerbarn som redan vid två års ålder leker med iPhonen...

Jan Gunnarsson berättar en underbar historia om den magiska flygbusschauffören i Umeå som inte "kör en plåtburk" utan som vill göra folks liv lite bättre. Det här talet berörde. Ska gräva vidare i hans böcker om hostmanship.

Klas Hallberg - intensivt om vikten av att hångla. :)

Mary Lee Sjönell pratar om kraften i storytelling genom att själv berätta en personlig historia som tog sin start på bomullsfälten i Virginia...

Efter vart tredje TEDx-talk samlades vi i små diskussionsgrupper och fördjupade oss i olika teman. Bra för att reflektera över vad man hört, ta del av de andras tolkningar och även en nödvändig säkerhetsventil för hjärnan som redan hade information overload i det kreativa sällskapet. Här ovan sitter bland annat Jonas.

Här såg vi Isabel Allende (se TED-talket här)- som pratade om starka kvinnor och saker som är "truer than truth" - nämligen "tales of passion". Största insikten för mig var hur alla som kallar sig feminister borde jobba internationellt mot tredje världen som en av de högsta prioriteterna.

Kvällen slutade med en kreativ middag där alla skulle klä ut sig. Här ovan underhåller skicklige magikern och tankeläsaren Pelle Törnell oss med illusioner och bländverk. :)

Annars pratade också Björn Jeffery om att geografiska länder har spelat ut sin roll, Antropologen Helen Fisher (video) om kärlek, Stefan Einhorn om vikten av att vara snäll, samt författaren Elizabeth Gilbert om hur det kreativa geniet fångar oss. Har inga bra bilder på dessa (OK, dom andra är heller inte kanon) - och även dessa personer gjorde starka intryck på mig.

Säkert kommer andra av de som deltog på olika sätt under helgen lägga upp med bilder och text. Framöver kommer säkert också filmmaterial på något sätt, uppdaterar då det här blogginlägget med länkar. Jag måste smälta alla intryck för att kunna säga mer om det hela i detalj... Det viktigaste nu är att vi alla hjälps åt att sprida budskapet om att det här eventet nu kommer bli en följetong..

2 kommentarer:

Johan Ronnestam sa...

Ah. Kul! Har letat runt efter bilder. Bra post!

johan rhodin sa...

Vikten av att hånga tycker jag lät kul! Hur viktigt var det och varför?

Annars verkade det mest vara Media/PR bland talarna och lite TECH när jag kollade hemsidan?

 
Clicky Web Analytics