fredag 16 januari 2009

Google Task igen samt nyheter

Nu har jag test-kört Google Tasks ett tag, todo-listan i Gmail från labbet som vi skrev om i december . Effektivitets-verktyg är lite som idrott - "den bästa träningen är den som blir av". Likaså finns det en uppsjö verktyg som man kanske testar ett tag men som inte sen används. Därför tyckte jag att en todo-lista som inkluderas vid eposten har potential att vara lite spännande. En månad senare använder jag fortfarande den varje dag. Den är mkt enkel/torftig ändå uppskattar jag saker som de tangentbordskommandon som låter en göra saker är en bra början. (flytta objekt upp och ner etc) samt att man med indent-funktionen kan göra saker intabbade ger en möjlighet till rubrikindelning etc.

Många saker som delning, integration med kalender etc saknas och gör den till knappt något mer än bra start. Vidare skulle jag vilja ha med färger, fetstil etc för att göra det hela lite mer pedagogiskt. Ändå använder jag det än så länge för att det faktiskt funkar bra till det enklaste - att fästa ner förflugna tankar och saker som borde göras. Där blir den ungefär som todo-widgeten på Macens dashboard eller för den delen en en txt-fil som alltid ligger uppe. Funkis men inte så snyggt.

(Förresten - ska jag göra något tillsammans med andra använder jag gärna nya svenska Dashnotes.)

- - -

Det här var väl förresten det enda roliga man kunde skriva om Google idag efter att man meddelat att:

OK.. ruggigt konstig prioritering av nyhetsvärdet på grejerna i det här inlägget - erkänner - men kom igen, det är sent nu för killen... :) Dessutom ingen ide att försöka skriva något som andra uttryckt så bra redan. Godnatt!

1 kommentar:

Ghar Parivar sa...

Hej Martin,

Jag har börjat använda Google Tasks och tycker det funkar bra för mig. Jag får dock inte upp 'Tasks' på Gmail på jobbet!!!

I just want to know why? Du kanske vet.

Tack på förhand.

Hälsningar
Jennifer

 
Clicky Web Analytics