söndag 25 januari 2009

Bloggy skördar nya framgångar

Ifall du undrar varför massa människor har lagt till dig på ditt Bloggy-konto just idag - är svaret att Jonas bakom sajten har implementerat en automatisk import-funktion från Jaiku. Lysande! Från denna tråd.

Om du har samma namn på både Jaiku och Bloggy så räcker det att besöka: http://bloggy.se/jaiku.php Heter du något annat på Jaiku så får du lägga till &username=något, exempelvis: http://bloggy.se/jaiku.php?username=jocke
Samtidigt verkar massor av svenskar även öppna Twitter-konton. Mikrobloggs-vågen accelererar alltså på bred front och Bloggy, som lanserades förra veckan officiellt, får hur mycket press som helst. Idag skriver Dagens Nyheter om Bloggy och Jonas: Glöm långbloggen - en mening räcker.

En citatvärd tanke går ut på att vi ofta överskattar det som kommer hända i världen på kort tid, samt underskattar det som kommer hända på lång tid - nåt man kanske skulle kunna kalla macro-myopia. Med detta sagt kan det noteras hur det nu snart är ett helt år sen som Expressen skrev sin artikel om nya trender på nätet, och menade "nu ska vi mikroblogga" där man nämnde Jaiku och Twitter (samt även hade den goda smaken att klämma in vårt Kindo på ett hörn. :) Visst växte det under 2008, men det svåra är ju att pricka in timingen rätt.

Kanske just därför Jaiku är felpositionerade nu med sin "invite only" vilket gör att de missar att fånga en del låg-hängande äpplen när fenomenet verkar vara på väg att "cross the chasm" mellan early adopters och early majority, för att använda Geoffrey Moores term. Om "invite only" som tillväxt-hämmande, skrev Henrik Torstensson härom dagen - mycket relevant här.

Huruvida mikrobloggen kommer att bli var mans egendom återstår att se, men ifall den blir det tror jag Bloggy, som använder enkla metaforer som "för dig som tycker det bästa med Facebook är statusuppdateringarna" har ett utmärkt läge. Jämför med Bloglovin-fallet som får folk som inte vet vad rss är att prenumerera på bloggar).

3 kommentarer:

Bo sa...

Helt klart är det så att det börjar hända grejer.

Jonas Lejon sa...

Sweet! Tack martin :)

Martin sa...

Lycka till Jonas!

 
Clicky Web Analytics