tisdag 27 januari 2009

Mikrobloggspam, Gustav, Hitta Hem och Fora-TV

  • Har inte spam på mikrobloggsajter ökat något alldeles? Bisonblog är trött på företag och organisationer som lägger till honom utan vidare. Jag håller med. NEJ - jag vill inte ha en S-ros på listan av mina följare eller ännu mindre läsa vad ni skriver. Kampanjsstrateger, lystring: det var inte via spamming som Obama vann valet! (snarare genom att göra som Per Mosseby som sen nyåret är kommunalrådi Vaxholm och bloggar.) En annan variant är när annons-spammare lägger till dig - exempelvis SeeSweden (finns med massa andra geografiska suffix) och sen försöker sälja sin bakgrundsbild som annonser :)
  • Det ska bli intressant att följa Gustav Söderströms nya blogg. Gustav kommer senast från Yahoo efter att byggt upp, och i november 2006 sålt Kenet Works till jätten. Nu ska han ansvara för mobil-delen på Spotify: "My first time using Spotify gave me that very rare ”Wooha!, wait a minute!”-feeling".
  • Om bostadssajten Booli har byggt sin framgång på sin fina funktionalitet med kartor och enkelhet, samt att deras dinosaurie-konkurrenterna är sega, får dom nu passa sig lite: Svensk Fastighetsförmedling (typ dom sista jag trodde skulle blogga om) har släppt den läckra Iphone-appen Hitta Hem, från Avanttime, som i skrivande stund ligger etta på Appstorens topplista över gratisprogram. JoinSimonIconvert - Internetmarknadsföring har även ett finger med i det hela. Jag skulle inte skriva om det här om det inte vore för den wow-känsla (likt Gustav beskriver ovan) som infinner sig när jag testar tjänsten när jag går i ett bostadsområde vid Globen och får upp de närmaste objekt som finns för försäljning baserat på min positionering . På en sekund smeker jag sen genom visningsbilderna på olika rum på skärmen som om jag hade röntgenögon, kan se utgångspris och när jag kan komma på visning. :)
  • Ni som gillar de omistliga TED-talksen: Josephine på bloggen Tankar om Innovation skrev förra veckan om FORA.tv - en rad rss-kanaler på olika ämnen som Technology, Daily Videos, Environment etc som jag sen dess har haft i min Iphone. Man kan välja på 5-minuters klipp eller entimmarsversioner. Inte samma kvalitet kanske på filmerna som kommer från sessioner som Commonwealth Club (verkar vara ett slags Rotary) som TED, men väl värt att browsa genom efter namn man gillar. Aktualiteten är dessutom ett plus med filmerna.
Men man måste sova också.

3 kommentarer:

Paula Marttila sa...

Blev genuint uppretad igår också när Sosse dök upp. Jag avstod jag med. Inte mycket de har fattat om sociala medier :(
http://www.flickr.com/photos/paulamarttila/3231507455/

Martin sa...

Vi får skapa en "bloggbävning" :)

Magnus sa...

Hmm, jag har inte upplevt något som helst spam där jag mikrobloggar. Återfinns iofs bara på Jaiku och Bloggy och de är kanske fortfarande något befriade. Eller så är det helt enkelt jag som inte ens är intressant för spammare längre.

 
Clicky Web Analytics