tisdag 20 januari 2009

Twingly mikrobloggsök

Samma dag som Obama svär eden har Twingly sin egen ceremoni för nya mikroblogg-söktjänsten som nu är live! Sökplattformen stöder Jaiku, Twitter, Bloggy och en rad andra tjänster.

Det gör ju inte bara aktiv sökning lättare (Bloggy är här klockrent med sin sökruta, Twitter gömmer den, medan det helt är omöjligt på Jaiku om jag inte missat något) - utan öppnar ju även upp andra möjligheter:

  • Jag tycker att pressreleasen/blogginlägget verkar vara skriven ganska mkt med B2B-tänk i bakhuvudet. Ett verktyg för omvärldsbevakning alltså... Alla som nu vill ha ett öra mot marken för att höra vad som snackas om ens varumärke, ett namn eller nåt man vill ha koll på borde nu enkelt kunna adda rss-flöden på passande sökord. Jag kommer garanterat lägga till ett par såna alerts. Email-påminnelser för dem som föredrar det.
  • Uppmuntrat sök gör det möjligtvis lättare att ta lappkast utanför den egna sociala grafen och börja följa andra som gillar exempelvis Lalehs nya skiva utan för att dom fördenskull är kompisar med dig.
  • ... ja vad säger du - skriv en kommentar nedan!
Ännu funkar det inte på Jaiku-kommentareroch det är en tidsfördröjning på några minuter som lär minskas, men jädrar vad coolt. Sorry SAAB, men Linköpings mest spännande företag heter Twingly!
- - -

Ur ett sökmotor-perspektiv är förresten mikroblogginlägg lite speciella då de, jämfört med bloggposter är av mer dagssländekaraktär, produceras i sån mängd och vidare inte ger någon länkjuice. (nofollows på länkar etc) Mer om det i ett intressant blogginlägg på SEO-Book: "How Twitter Can be Corrosive to Marketing Efforts". Tack Christian för tipset!

2 kommentarer:

Anton sa...

Tack Martin! De orden värmer!

Jaikus kommentarer, Friendfeed och fler tjänster är på g!

Syns imorrn!

/Anton, Twingly.com

Martin sa...

Japp kul att ses på 24hourbc!

 
Clicky Web Analytics