torsdag 8 januari 2009

2009 stylee

Nytt år - nya tag, inspirerade de gamla Hermods-annonserna och nu skriver vi 2009, det underbara året då "allt" ska hända. Jag har varit lite upptagen med lite olika projekt men här är några noteringar än så länge:

  • Bra coverage: Ser att det idag fanns tre separata artiklar om tjänsten i dagens tryckta SVD :) Adam Erlandsson på IT & Teknik skriver att generation gratis har blivit kunder, vidare en långt ifrån panegyrisk krönika i kulturdelen där utbudet ifrågasätts, men allt vägs kanske upp av en intervju med grundare Daniel Ek i Näringslivsdelen.
  • Vilket hack - oj oj. (Flashback-länk om OG-soppan.
  • Nyligen har en kille upptäckt hur man kan skriva ett Google-Analytics-filter för att se sin ranking på olika sökord :). Ja Analytics, sen i slutet av förra året har ju en rad nya funktioner i analysverktyget lanserats - exempelvis custom reports, adsense-integration och min favorit advanced segmentation. (Youtube-instruktionsfilm). Det finns alltså inga skäl till att inte ha stenkoll på alla dina nyckeltal och låta 2009 bli året av brutalt & ärligt ifrågasättande, tweakande (som Hjalmars postnummer) och ständig förbättring - dvs kaizen.
  • Till sist - saker å ting skall kallas vid sina rätta namn. Det hor-sök som Mymlan, BetaAlfa och Joakim skriver om borde väl logiskt sett vara koppleri. Här är den omtalade Twingly-sutenören, :) (forntidssvenska för hallick. Är du född på 90-talet, läs pimp he he)

2 kommentarer:

nils sa...

panegyrisk? finns det verkligen ett ord som heter så? hade du 0 fel på högskoleprovet?

Martin sa...

Enligt SAOB http://g3.spraakdata.gu.se/saob/ betyder det ungefär lovprisande.

Jag hade fler fel på matten än på orden :)

Gillar det du skrev om bokbussar!

 
Clicky Web Analytics