fredag 12 december 2008

Google Tasks

Tycker själv att jag skriver för mkt om olika Google-tjänster här på bloggen, men den här grejen går inte att låta bli. :)

Jag själv är en anhängare av olika system för effektivitet - personligt bruk såväl som CSCW och har testat ett antal verktyg för todo-lists, exempelvis Things till Macen, Evernote, samt nu fina Doris i beta-fas, gjort av en kompis till mig. Märker hur en av de saker i vardagen som oftast leder till att man lägger till saker på en att-göra-lista är: idéer om mail som ska skickas, eller saker som kommer som input via mail. Därför förstår jag att en av Gmail-teamets vanligaste request från användare har varit att blanda in en todo-list i mailfunktionliteten. Därför är den här grejen riktigt skön! Dessutom har man ju Gmailen (om man använder den som huvudmailsystem) öppen jämt i Firefox. Nu finns alltså sen nån vecka Gmail Tasks!
BetaAlfa länkade härom dan till en sajt som skrev om nya Gmail Task, men hur man faktiskt får igång det var inte helt givet. Fliken New Labs! Tasks & SMS som är nyckeln till att hitta denna nya tjänst, samt annat nytt från Google Labs syns inte ifall man inte har sin Gmail på engelska som språk. Ändra via inställningar, så kommer alternativet upp högst upp till höger. (se ovan) Sen kan man enabla funktionen Tasks och sen kan det se ut som här till höger!

  • En annan sak som inträffar på Gmail förresten när man har versionen på engelska är att det är en rad med reklam högst upp. :O
  • Någon som skriver mkt bra om effektivitetsverktyg är Anders Fredriksson från TableFinder - exempelvis här på sin blogg om GTD-gurun David Allen.

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics