söndag 30 november 2008

Video som kommunikationsmedel

Är det nåt vi har märkt, ja kanske det senaste året är det hur video är det alldeles självklara sättet att förklara något på.

  • Det är därför som LinkedIn när man härom dan lanserade på franska har en video där de anställda pratar om launchen. Hoppas att nån annan än dom gjort själva översättningen. Broken French är inte alltid den bästa isbrytaren he he... LinkedIn en Français is now a fait accompli! (Youtubelänk) Sen augusti finns sajten på spanska, något som säkert boostar tillväxten på 1m användare per månad.
  • Det där därför nystartade sajter som svenska produktivitets/CSCW-verktyget Dashnotes liksom många startups låter en film på startsidan få presentera hela produkten i ett kick. Dashnotes är ett nytt spännande verktyg (typ som Basecamp) med kalendrar, todo-lists etc som jag själv nog kommer använda i olika sammanhang. Snyggt och lätt att komma igång och skapa ett projekt och bjuda in deltagare! Kommer säkert skriva en mer utförlig beskrivning framöver.
Avlutar till sist med en av mina favorit-instruktionsfilmer som visar hur man viker t-shirtar på ett supercoolt sätt på två sek. En ögonöppnare när jag såg den första gången!!! :)

2 kommentarer:

Paula Marttila sa...

Haha, min paradgren! Visst är den grym. Och appropå rörligt så är just korta instruktionsvideos värsta killer appen, otroligt mervärde för tjänster och produkter.

nils sa...

det tar två sekunder att vika t-shirten på det här sättet, men en livstid att lära sig hur.

 
Clicky Web Analytics