torsdag 20 november 2008

Familj och DNA på MyHeritage

Idag har MyHeritage glädjen att tillkännage ett samarbete med FamilyTreeDNA som kommer göra det möjligt att använda senaste biotekniken för att ta släktforskningen till en ny nivå! I korthet betyder det att MyHeritages 27 miljoner medlemmar, förutom att använda tjänster som SmartMatchning och den unika sökdatabasen nu förmånligt kan beställa DNA-test för att hitta nutida släktingar som man delar en gemensam förfader med, samt lära sig mer om sitt genetiska ursprung.

Den här spännande nyheten ska inte blandas ihop med faderskaptest och sånt, utan är ett billigt men vetenskapligt sätt att lära sig mer om sig själv. Samarbetspartnern FamilyTreeDNA har under 8 års tid byggt upp en databas med 450 000 tester och tanken är att ett enkelt prov som MyHeritages 27 miljoner användare nu kan beställa gör att man exempelvis kan matcha spår av etnisk bakgrund mm mot denna databas och få sitt ursprung plottat på både faderns och moderns sida. Här kan man beställa testerna - billigaste varianten kostar inte mer än 800 kr.

  • MyHeritage är platsen där 27 miljoner människor på 34 språk håller kontakten med sin familj, bygger släktträd och tillsammans delar foton och minnen. Bilden ovan visar hur det kan se ut med den unika automatiska fototaggningen som har blivit ett populärt verktyg för att organisera och dela bilder!
  • Nyligen köpte Myheritage (som kanske bekant) familjenätverket Kindo. :)

2 kommentarer:

Josephine sa...

Jag valde fel variant. När geni.com var i sin linda startade jag ett släktträd där, nu är det ganska stort så det är totalt omöjligt att byta till MyHeritage (som verkar mkt bättre). Hoppas det även köper upp Geni....

Martin sa...

Tja Josephine!

Kul att du kommenterar på min blogg och att du gillar släktträd på nätet.

Det är så finurligt att du kan flytta ditt släktträd till Myheritage om du vill.

Geni som du nämner har en funktion där man kan exportera sitt träd till en fil som kallas för "gedcom-format".

Sen kan du starta ett nytt gratis konto på Myheritage där du då importerar hela trädet genom att ladda upp denna fil.

Sen kan du då själv avgöra var trädet ser bäst ut, var du kan göra roligast saker med foton mm. :) Lycka till!

 
Clicky Web Analytics