måndag 24 november 2008

Tweetvalue.com - vad är ditt konto värt?

Jonas Lejon - mannen, myten, Västeråsaren bakom bland annat: mikrobloggtjänsten Bloggy, Bloggvärde, PDF-sökmotorn PDFind, Bloggping mm (full lista här) släppte i veckan Tweetvalue.com - som beräknar ett ekonomiskt värde på ditt Twitterkonto (den amerikanska Bloggy-liknande mikrobloggningstjänsten.. he he). Enligt hörsägen skapades hela sajten på blott 4 timmar :O Omedelbart snappades det upp av CNets blogg som skrev om tjänsten, som kan sägas vara en konkurrent till TwitterGrader. Här berättar Jonas mer själv: TweetValue.com - en succé, härom dan hade omkring 10 000 profiler värderats.

Liksom den tidigare i år lanserade Bloggvärde kanske inte det beräknade värdet är av så bergsäker art att det kan användas som säkerhet för ett lägenhetslån - trots att resultatet sägs "beräknas med en PhD-algoritm". Roligt är det dock, samt uppmuntrar till jämförelser. Då man också kan beräkna värdet på vilket konto som helst, lär nyfikenheten bli drifkraft till användandet. Exempelvis toppar twitter.com/barackobama nu toppar listan med $41 150.

Efter man har beräknat sitt värde frågar Tweetvalue ifall man vill automatiskt vill posta det beräknade värdet på Twitter. Det har iaf jag inte sett nånstans innan - riktigt smart! Det fångar även uppmärksamheten för tjänsten så nära "slå till-möjligheten" som möjligt då Twitter-info i en Twittermiljö blir relevant. Spridningen av Bloggvärde byggde på att man i stolthet installerade en html-widget på sin sajt, något som syntes lite här och där i bloggosfären. Hade den här tjänsten handlat om Jaiku hade den intialt kanske fått lokalt lite större spinn men globalt sett är väl valet ganska enkelt? Låt inte de som säger att saker inte kan göras stå i vägen för dom som faktiskt gör det. Kul att Jonas tänker stort och skalbart!

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics