torsdag 30 juli 2009

Diverse torsdagslänkar: Harvard Podcast, Rmindr, Bing-Yahoo

Fredagspuckar känns såååå 2008 så därför har Diverse torsdagslänkar visst blivit det nya begreppet. Egentligen är det bara olika begrepp för att omfamna samma sak: De grymmaste länkarna man har fångat under veckan, idéer som noterats i mitt GTD-verktyg Doris men sen inte lyckats mobilisera tillräckligt med tankekraft för att uppnå verkshöjd till bloggposter samt annat spektakulärt som bättre avhandlas i kortform. Här är veckans dos:

  • Podcasts är ju alltid bra - sist nämndes här Webmasterradio, vilket Web-Jon verkade gilla för sommararbetet. Mitt nya tips är Harvard Business Reviews podcast (rsslänk) - kortare saker på 10-15 minuter där de intervjuar personer som nyligen har bidragit med artiklar till den anrika managementtidskriften. Man kanske inte vill lyssna på alla (finns 150 stycken) men kan plocka favoriter till en somrig gräsmatteklippnings-MBA. Dom har även en bra blogg.
  • Apropå GTD-apps - Anders verkar viga sommardagarna åt att finslipa sitt sidoprojekt rmindr.com - produktivetsjänsten med taglinen "never think twice" som lanserades på 24hbc i vintras.
  • Veckans stora nyhet är utan tvivel samarbetet mellan Yahoo och Microsoft där de första som ledde sök tidigare nu har kastat in handduken :O Businessweek skriver läsvärt tycker jag, även Jason Calacanis som skruvar det ett snäpp till och menar att Yahoo begått seppuku samt TechCrunch: Yahoo Got Binged. Mer om det kanske vid ett annat tillfälle!
  • Inatt ser jag fram emot att optimera min sömn och vakna i rätt fas mha nya 7-kronorsappen Sleep Cycle Alarm Clock: http://to.ly/nIQ Funkar det??? :)

1 kommentar:

Jensplan sa...

Jag har prövat Sleep Cycle Alarm Clock ett tag nu men lyckas alltid vakna innan alarmet eftersom jag är så extremt nyfiken på om den fungerar.

Jag vaknar upp med ett ryck och tänker "åh åh, har den fungerat nu, eh, fan, den har ju inte ringt än, måste somna om". haha

Pröva du också säger jag! Glöm inte sätta på flygläge bara.

 
Clicky Web Analytics