onsdag 1 juli 2009

Bonden och fröet

Att jobba med projekt på Internet kan ibland vara frustrerande för en tävlingsinriktad person. OK, tacksamt nog är det ett av få ställen med verkligt samband mellan insats och resultat. Dessutom väldigt metrics-drivet. Ändå kan det ibland kännas att man jobbar och sliter med kodning, optimering och marknadsföring till synes utan direkta resultat eftersom det alltid finns en förskjutning i tiden mellan A och B. Så en dag när man minst anar det smäller det till och nåt händer. Bibeln skriver om liknelsen med bonden som sådde frön:

"Och han sade: »Så är det med Guds rike, som när en man sår säd i jorden; och han sover, och han vaknar, och nätter och dagar gå, och säden skjuter upp och växer i höjden, han vet själv icke huru. Av sig själv bär jorden frukt, först strå och sedan ax, och omsider finnes fullbildat vete i axet. När så frukten är mogen, låter han strax lien gå, ty skördetiden är då inne.» //Markus 4:26-29
Ett frö är en idé till någonting stort. Släpp fram din idé och plantera. Grekiskan har ett ord för det här "av sig själv" - automaté. Vad vi ska göra är alltså att så frön och sen vänta. Lita på att saker händer. Fortsätta vattna och tro. Snart är det skördetid. Jag tror - jag tror på Internet... :)

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics