onsdag 18 februari 2009

Prezi for President

Nu känns det inte som att jag nånsin kommer att använda Powerpoint mer. Möjligtvis ifall det förväntas/krävs i nån en tråkig corp-miljö, men om det handlar om att leverera en wow-faktor för en teknikintresserad publik - ja då är det ungerska webb-baserade presentationsverktyget Prezi som gäller. Jag fick min invite imorse efter att ha anmält mig tidigare i formuläret på webbsidan och började äntligen lattja ikväll.

Instruktionsfilmer gör att man kommer igång på nån minut och bygger själv, men en del saker är lite frustrerande först innan poletten trillar ner... Fortfarande har jag en del önskemål på förbättringar (ex hur "frame" funkar ) men generellt - wow! :)

I stort går det ut på att allting är som ett stort vitt ark, där man sen placerar ut text, bild och video med hjälp av en annorlunda kontrollpanel (se till vänster). Sen kombinerar man objekten genom att dra en händelselinje som sen följs i visnings-vyn. Det är gränssnittet samt den coola zoomningen och oväntade hoppen i presentationerna som gör det här så inbjudande.

När man har gjort sin presentation lagras den på ens profil och blir åtkomlig från webben. Den kan också sparas ner som en zipfil med exekverbara offline-flashpresentationer för PC som Mac, eller länkas till på nätet för andra att ta del av. Kika här på deras showcase för några exempel!

Här är andras första reaktion av tjänsten (Twingly Mikrobloggsök).
Update: Deras supportforum är aktivt - använder som många Getsatisfaction.
Update2: Nu skriver TechCrunch.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt coola exempel var det! Jag ställde mig i kö direkt!:)

Martin sa...

Du får säkert en invite om några timmar!

 
Clicky Web Analytics