måndag 23 februari 2009

MyHeritage, Moo, Boxof99, Mashup, Stenbeck

  • Familjecommunityt och släktforskningssajten MyHeritage (som jag jobbade för fram tills december efter Kindo-förvärvet i september) har släppt en förbättrad version av släktforskningssökmotorn. Nu kan man söka i 1512 online-källor bland 12 miljarder namn. :O Helt klart bästa stället på nätet ifall man vill släktforska och hålla kontakten med sin familj. I dagarna kommer man också passera gränsen 30 miljoner medlemmar - stort! ChristianMjukvara.se skrev för övrigt om sajten i sin special om släktforskning förra veckan.
  • London-startupen Moo.com (backad av The Accelerator Group, Atlas Venture samt Index Ventures) vars snygga visitkort sprids snabbare än kräksjukan och syns mer frekvent än mac-books på startupträffar ska i dagarna öppna ett kontor i USA. Skälet är att 50% av kunderna är där och detta kommer göra frakt mm billigare. Här skriver husorganet The Guardian.
  • Några som förresten använder Moo:s API är 24hourbc-projektet Boxof99 av Johan och Niklas, där man kan beställa placeringskort för bröllop, nyårsfester och liknande.
  • Om man vill göra sin egen tjänst utifrån ett API eller som en mashup är bloggen med namnet just Mashup av Andreas Krohn trevlig och lärorik - läs exempelvis den här överblicken om Twitter-API:t.
  • Sen december (se ovan) gör jag ett tillbakahopp som student på Handelshögskolan där jag läser spännande kurser inom brand management, marknadsföring av nya tjänster mm för att under våren äntligen få ut examen. Jag skulle inte ha den här bloggen om jag inte gillade att uttrycka mig skriftligt och när Cristina Stenbeck härom veckan gästade skolan för ett unikt besök tog jag därför chansen att skriva ett par rader som sen syntes på Realtid. Knappt verkshöjd på det snabba referatet he he, men ändå kul. :)

5 kommentarer:

Niklas Olsson sa...

Du borde skriva något mer om din artikel i Realtid Martin, jag tycker det var grymmt inspirerande att se den bli till!

Paula Marttila sa...

Håller med Niklas, inte så blyg nu. Det är helt ok med länkkärlek till sig själv. Du var väl den enda som i överhuvudtaget har skrivit om hennes besök vad jag vet.

@niklas: Gillar er Boxoff99 om jag redan inte har sagt det :) Fysiska prylar med egen touch och moo.com kommer bara att bli hetare. Min erfarenhet av fysiska visitkort är också att det fortfarande är rätt svårt att försöka leva med bara digital identitet. Det ska delas ut papperslappar.

Martin sa...

Go afton!

Skälet att jag inte puffat det tidigare (brukar jag ha såna tyglar menar ni? - har spammat om Kindo och Myheritage i evigheter hehe) är att artikeln blev så hastigt skriven att jag själv tycker den kunde bli bättre.

Det som Niklas säkert syftar på var hur jag såg möjligheten att det här skulle vara intressant så jag tog lite anteckningar under prentationen (som itne hade nån journalistbevakning), sen kollade med ett par olika tidningar, fick napp och sen attack-skrev det på 40 min under en föreläsning på Daytona Sessions.

Sen har vi ju klasskompisen Sven som råkar jobba på E24 :) http://www.e24.se/branscher/bankfinans/artikel_1084133.e24 som alltid skriver skarpt och som också satt i samma sal.

Paula Marttila sa...

@martin: Hjälper Sven föga eftersom E24 indexerar så dåligt ;)
Där har vi klart en idé, en artikelpool som man kan skicka till alt. tagga ens egna inlägg som, där olika tidningar kan "köpa upp" färskt material från. Fair Trade. Nästa 24hbc eller den kanske bara tar 40min?

Niklas Olsson sa...

Kul att du gillar Boxof99 @Paula, vi har tyvärr varit allt för slappa med att ta tag i det och slutföra den där sista halvtimmen som krävs för att få den att fungera :)

Visste inte att Sven var en student, trodde han var en inbjuden journalist!

 
Clicky Web Analytics