tisdag 1 april 2008

Äntligen, Google!

Den här tjänsten har jag längtat efter - att kunna ändra datum på för sina mail så att man skickar nåt som ser ut att ha varit sänt igår.

Tänk er... inlämningsuppgifter i skolan eller ett grattisbrev som man hade glömt. Nu är saken kirrad! Tyvärr kan man bara bakåtdatera mailen till 1/4 2004 :)

Skämt åsido... Googles aprilskämt var bland de bästa jag sett idag...

Btw... En grej som faktiskt funkar för iaf det första exemplet ovan är att lattja med Hotmails attachment-funktion. (disclaimer, funkade iaf för ett par år sen). För att få ett par extra dagar till en deadline så gör man såhär:
  1. Förbered ditt mail till din lärare från din hotmail och ladda upp din uppsats/pdf etc som attachment.
  2. Istället för din lärares adress skriver du en random/din egen och trycker nu på send.
  3. När det är skickat trycker du nu på back-knappen så du kommer tillbaks till mailet i skrivläge... nu ändrar du så det står din lärares adress.
  4. När du nu trycker på send så skickas det ett mail men med ett ihåligt attachment. Läraren får då en fil som heter exempelvis JohanPersson_Seminar4.pdf, ser ut att vara 176kb men som är tom när man öppnar. :)
Tanken är alltså att ifall du har en deadline på tisdag kväll så kan du till synes skicka in i tid... sen sitter du och skriver ytterligare hela kvällen och nästa dag innan läraren upptäcker felet och kanske skriver tillbaks till dig att det inte funkar, varpå du skickar det nya. :) Det här är naturligtvis förknippat med vissa risker he he... i riktiga världen är förresten ganska ofta en deadline just en deadline. Lovar att det har funkat för mig, men testa först själv för att vara säkert.

4 kommentarer:

Marit sa...

You are a very very smart person....

Anonym sa...

Pinsamt att du erkänner att du haft en sunkig hotmail adress. Säg inte att den inkluderade ditt födelseår också. ;)

Martin sa...

Klart man har en hotmailadress! Tioårsjubileumet är nog passerat.

Smartphone sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

 
Clicky Web Analytics