måndag 21 april 2008

Grattis Activio - Årets unga gasell!

Ifall man bara läser bloggar kan det upplevas som att det främst är på nätet som unga drivna entreprenörer vill verka men det är ju såklart ett alltför snävt perspektiv. Därför kan det vara förtjänstfullt att här lyfta fram ett företag som är mer av ett produktbolag - något som säkert på många sätt är bra mycket svårare. Vinnarna i Dagens Industris tävling Årets Unga Gasell heter Activio. Framsidan på DI och DiEgo, Grattis Daniel, Tom och Magnus och de andra!

Det började som ett exjobb på KTH tillsammans med fotbollsförbundet och handlar om pulsövervakning i realtid via blåtandsband kopplat till grafisk presentation. Assisterande tränaren kan på en laptop följa hela laget under träning och se vilka som maskar, vilka som börjar bli förkylda etc... (Tror regler säger att man inte får ha på sig något externt under match annars hade publiktillämpningar kunnat skapas. Listan över referenskunder, däribland FC Barcelona, Real Madrid etc är onekligen imponerande).

Ett annat segment som har vuxit fram är gym och man satsar på gruppträning för spinning där man kan se sin puls projicerad på väggen längst fram... Det ser ut som en hastighetsmätare med pedagogiska grönt-gult-rött-fält där ledaren kan köra intervallträning och attacker mot mjölksyratrösklar på lika villkor för alla. Ni som har varit på Friskis och Svettis eller Sats har säkert sett detta! (Eventuellt förekommer undertecknad i en demofilm he he)

Ett tredje segment är broadcasting... under Vasaloppet härom sistones kunde 2 miljoner tittare se pulsen i tv-bilden för de bästa skidlöparna.

Kul att följa framgångarna för Activio! - Deras blogg (DI-Unga Gasell-tävling tittar på omsättningstillväxten under de senaste åren.)

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics