måndag 21 april 2008

Gödsel, Robyn och Stonehenge

Gödselodör intog London skriver Affärsvärlden och berättar om hur hollänska bönder varit så flitiga att en stark doft spridit sig hela vägen över kanalen i slutet av veckan. Mycket riktigt kändes en härlig bris i mina kvarter, inte helt olik den naturliga morgonluften i min gamla hemstad. :) Detta var dock inte anledningen till att vi i hast lämnade stan i bil - man kan alltid behöva en utflykt och avbrott från ständig uppkoppling. Under blandbands-spelande i bilen med bland annat Robyn kom jag och tänka på den här grymma artikeln i Wired från mars där Robyn jämförs med Britney Spears.

Slående faktiskt hur många gemensamma nämnare som finns de båda emellan men där Robyn är mavericken. Båda med bakgrund som barnartister för att sen göra tidigt genombrott, men hur Robyn tog en egen, smalare väg, startade skivbolag och nu ska göra USA-turné - medan Britney - efter sin världsuccé dag för dag verkar halka in på allt mer degenererande spår. Utdrag ur tidslinjen:

- Robyn 1996-97 taps Swedish producer Max Martin for her debut, Robyn Is Here
- Britney 1998 taps Swedish producer Max Martin and records his song "Baby One More Time.

- Robyn: 2007 Shaves the sides of her head to sharpen her image.
- Britney: 2007 Shaves her head in an apparent cry for help.
Nu kanske inte alltför många globalt faktiskt känner till Robyn så jämförelsen kanske haltar, men i alla fall. I och med utflykten missade vi Robyn som för kvällen spelade på Camden Crawl.

Västerut stod färden och med ett stopp på den ikoniska Stonehenge kan man fråga sig bland annat vad som vi gör idag kommer finnas kvar och besökas om 5000 år?

Förhoppningsvis kommer den oöverskådliga mängd data och källmaterial vi produceras finnas bevarad och kan tolkas även framledes (det är därför jag bloggar he he...) Det kräver dock en kontinuerlig stafett av porteringar till nya format och sätt att använda datan. Det rent fysiska som bitarna på DVD-skivorna kommer försvinna långt fortare än det vi ser på bilden. Känns för övrigt inte helt otroligt att vår civilisation skulle kunna vara borta inom denna tid. Lite perspektiv på saker - tänkvärt... (Svd om Stonehenge!)

Nåväl... tillbaks till laptopen och en stor inbox.

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics