måndag 31 mars 2008

Uppsnappat

  • Avdelningen närsynthet: Med västerländskt perspektiv och en skärm av antaganden kan det vara bra att få sin världsbild ruckad på daglig basis. Här är en massiv slideshow som ger en överblick över sociala nätverk i Asien. Jämför användarsiffor, revenues och häpna. Digital Goods verkar vara grejen... Har ni förresten inte lyssnat på exempelvis Fredrik Häréns föreläsningar så kan det också vara en upplevelse. (Youtubelänk)
  • Avdelningen kul i London: Fredagskvällen bjöd på ett skönt event - månatliga Minibar -"Minibar is an social unconference and the next best thing to moving to Silicon Valley." Fem startups presenterar och grillas inför ca 200 lyssnare och gratis bar i en stor lokal i kreativa Shoreditch... perfekt att glida till efter ehhh afterworken. På scen denna gång var Webjam (typ publiceringsverktyg/wiki för grupper), Trampoline (coolt för mappa socialt beteende), Realeyes (eye-tracking verktyg), Pinns.com (första presentationen utur stealthmode för denna tjänst som är som ett lager ovanpå webb-browsern för anteckningar, favoriter mm) och Gimme (en Facebook-app som extraherar information från dina nätverksprofiler och kompilerar det till en önskelista) Kvällen måste nog vara en av de platser i i det här solsystemet med högst koncentration av iphones och moo-cards förresten... :)
  • Det känns som att det bubblar rätt bra även i Stockholm, eller vad säger ni? För mig har de senaste åren olika event ordnade av studentorganisationer varit sköna träffpunkter... men det borde ordnas en regelbunden träffpunkt där man kan mötas semiorganiserat. Kanske redan finns förresten? Tipsa gärna!
  • Avdelningen ondskefull ironi/sparka på dom som ligger: Minns nu hur man som snorunge fick höra att man inte skulle spela så mkt Nintendo för att man kunde få epilepsi. Aftonbladet citerar Wired och förtäljer om hur en amerikansk hemsida för folk med denna sjukdom har hackats och där blinkande meddelanden lagts in. Folk har tydligen hört av sig med besvär. Nästan lite komiskt ändå i sin djävulskhet.

1 kommentar:

Nicklas sa...

Rekommenaderar tjänste http://begagnadeskolbocker.se som följer samma anda som du beskriver! Att vara student ska inte behöva vara dyrt. Right?

 
Clicky Web Analytics