onsdag 26 mars 2008

Filter, svarta svanar samt P1 - Några vassa offline-tips

  • Nya magasinet Filter från gänget bakom Offside, skriver långa reportage och är en hyllning till texter som man bara vill ska fortsätta och fortsätta. (och det gör det - 164 sidor) Efter att Filter skapat kreativt buzz och bland annat bjussat på smakprov på forum (läs ett spännande intro här) gick nyfikenheten till slut inte att motstå. I första spännande numret kan man bland annat läsa ett granskande reportage om Carl Lundström (en av personerna som figurerat bakom ThePiratebay nu aktuellt för rättegång. Hans högermörkskygga anknytningar får en att tänka lite när man använder sajten) samt Jesper Kouthoofds historia före, under och efter resan med Acne. När man köper tidningen får man även Eric Ericssons "Brev till Sverige" på köpet. Hoppas det här får leva ett slag i lilleputtlandet och fortsätta filtrera fram bra saker åt oss! Vassa Eggen intervjuar redaktör Mattias Göransson.
  • På nattygsbordet: Nassim Nicholas Talebs "The Black Swan" - Svarta svanar är slumpmässiga händelser med stor impact på världen och våra liv som vi inte kan förutse. Eftertolka historiska skeenden är lätt men vem i orkanens öga kan säga hur ex kreditkrisen, ett krig eller din helg egentligen ska sluta. Uppropet är att bry sig mindre om experter och utnyttja osäkerheten till sin fördel. Ganska lik "Fooled by Randomness". Recension kanske kommer...
  • P1 är bra! (även om det innebär att man har blivit som sina föräldrar he he). Lyssna på senaste avsnittet av Filosofiska Rummet där Göran Greider, Andreas Lokko och Martina Lowden pratar om vad bildning är i vår tid. Vad måste man veta idag i en tid då information finns överallt en googling bort och många kanske värdesätter andra saker än att ha läst de klassiska hyllmetrarna? Finns begreppet ens kvar och hur har det ändrats över tiden? Intressantaste avsnittet på länge då samtalet spretar åt många håll och alla gäster bidrar till debatten på ett inspirerande sätt. Jag och Göran har förresten gått på samma gymnasieskola... en fängelseliknande bunker i Katrineholm. :)

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics