måndag 12 oktober 2009

Sweet Söndag Web Crunch

När det ringer från radiotjänst brukar jag svara att jag inte äger någon TV. Det gör jag eftersom att det stämmer. Däremot ser jag en handfull timmar film och rörligt material i veckan på olika skärmar. Tidigare här har vi pratat om exempelvis Jason Calacanis podcast This Week in Startups (TWIST) som nu är inne på avsnitt #22. Ibland kan gästerna kännas något tunna/sponsor-placerade och avsnitten något utdragna men ändå oftast sevärt varje vecka bara man tar sig tiden. Stark rek exempelvis på förra veckans extraavsitt #21 där Jason talar en timme med Mark Goulston, en psykolog/mentor om olika aspekter av det bakom pannan i startupvärlden.

På lokal nivå har vi ett nytt spännande projekt där fler än Judith och Jennie har börjat se på sköna Sweet Sunday Web Crunch (E04) - bambuser-talkshowen av Björn Falkevik och Joakim Nyström som pratar och intervjuar gäster - till vänster Paula och Mattias i gårdagens fjärde avsnitt. På sin blogg förklarar Joakim bakgrunden. Sändnings-platsen är samma som Bluster-TV som vi såg för cirkus ett år sen (eller 7 internet år sen, tänk bara att mikroblogg mest hette jaiku) och säkert kommer en del ansikten därifrån passera i revy. Hash-taggen är #SSWCrunch och gamla avsnitt finns här: E01 - E02 - E03.

Kvaliteten är imponerande, exempelvis picture-in-picture-vyerna under screencasts samt inflikade inslag. Är det någon som ska rodda det tekniska är det ändå Björn som alla som nät-minglat i Stockholm mött med kameror och övrig teknikmateriel till ett värde av typ nationalräkenskaperna för ett smärre u-land på axeln. Om vi ska jämföra med #twist (varför man nu ska i och för sig he he) så har man liksom ovanstående hyfsat stående punkter som inslag, spaningar etc, vilket alla vet är skelettet i populära återkommande saker. (tänk nattningsritualer för lillebror/ceremonier kring högtider/Stina hoppar/) Man håller sig till skillnad från ovanstående bättre inom tidsgränser vilket är schysst för eventuellt jäktade tittare och uppar tempot. På önskelistan skulle vara att man drar ut filmerna som mp4:or på ett rss-flöde man kan synka filmen med iPhonen för resor mm. Från Bluster-TV skulle man eventuellt kunna sno nån kvarglömd flaska bubbel för liksom göra det ambitiösa formatet snäppet loosare. Det här, som man möjligtvis skulle kunna jämföra med ett "What's Next med bild" är i alla fall riktigt bra!

Förresten -
finns säkert massa andra bra videopodcasts vi borde följa, vilken är din favorit?

Update: Direktlänkar till alla Sweet Sundays hittills:
E01 - E02 - E03 - E04 - E05.

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics