onsdag 21 oktober 2009

LinkedIn når 50 miljoner användare

Här har Linkedin varit ett återkommande ämne (se alla inlägg eller adda på LinkedIn) På sin egen blogg skrev man nyligen hur nätverkstjänsten nu nått 50m användare. Att räkna användare är ett tämligen trubbigt mått, om än med viss charm, ty trafik är det som räknas men även här går sajten från klarhet till klarhet. Kan finanskrisens arbetslöshet hjälpt till för öka intresset eller är det den starka kassan som gått till att stärka trafikanskaffning overseas?

RWW var nyligen smått negativa till att LinkedIn fortfarande är slutet. Men hey, ett företag är en hög med pengar som ska växa till nästa år enligt ägarnas önskemål och alla som är i gemet borde sluta att se på saker som användare och istället analysera saker strategiskt. Skulle det vara det bästa för de befintliga användarna? (tja, möjligtivs för vissa kanske samt för tredjepartstjänster) Bäst för företaget kort/långsiktigt? - inte nödvändigtvis. Nej, LinkedIn är inte öppet, men det är eller inte Apple eller Facebook heller. Inte kan en tjänst inte sluta utvecklas, men såna grejer kommer i min bok efter peaken och LinkedIn med sitt starka management vet de nog vad de gör långsiktigt (se filmen nedan).

  • För den som vill fördjupa sig i ett socialt nätverks siffror är tyska konkurrenten Xing börsnoterade och har massa företagsinformation här. Som en jämförelse har LinkedIn totalt fått $103m i investeringar, värderats till $1Bn i senaste rundan, i runda slängar gjorde $100m i revenues -08 samt har varit profitable under två år.
  • Visst, låt oss för en minut brainstorma om vad som skulle kunna göras - vi inser vilken potential det finns i att öppna upp protokollet för externa tjänster: Onmouseover-hoovra nåns namn varsomhelst på nätet och man skulle kunna se vad den jobbar med. Koppla på all deras demografiska användarinfo på standard-single-signon-autenticeringslösningar och sen effektivt kunna targeta annonser, om än bara till en bråkdel av Linkedins skyhöga CPM etc.

3 kommentarer:

Johan Crona sa...

Länken till din linkedinprofil fungerar inte!

Martin sa...

Johan - det föll sig så att jag ändrade min publika url i morse och glömde länken här. Tack för att du påminde!

Marcus Everflod sa...

Grymt intressant, här är min LinkedIn: http://se.linkedin.com/in/marcuseverflod

 
Clicky Web Analytics