fredag 23 maj 2008

Moyume - En bild säger mer än tusen ord

...lyder det gamla talesättet. Är det kanske därför MMS spöar SMS? (en av de saker jag faktiskt saknar på Iphonen). Båda dessa tekniker är ju dock på stenålderformatet en till en - medans nästa generationens kommunikation inte nödvändigtvis har denna begränsning.

Twitter och Jaiku har lärt oss att gilla att broadcasta presence-meddelanden ut i vår sociala graf och också ha koll på vad kompisarna gör i detta nu. Moyume - (skall utläsas som More of You and Me) vill ta det till en ny nivå och för mikrobloggandet introducera bildformatets fördelar.

Tjänsten är i nuläget en desktop-klient där man prenumererar på bildflöden från dom som man valt att lägga till som kompisar. Bilderna rullas fram i klienten på ett skönt sätt som en filmrulle - nog det jag gillar mest i det här gränssnittsversionen. Man skickar ut bilder själv genom att mms:a eller e-posta till en adress som är kopplat till ens konto. Man följer alltså sin vänkrets under dagen och kan sen kommentera varandras bilder och även skicka sms-hälsningar. Bilderna själva kan följas av en kort förklarande text.

Vi ser hur klienten innehåller små banners som antyder framtida affärsmodeller- men detta borde även vara intressant för operatörerna som vill ha trafik i näten. Kanske också en mobil version framöver? Bakom detta ligger Peter som vi känner från Disruptive - entreprenörskap och affärsidéer. Läs hans egen beskrivning här. Tjänsten är fortfarande är på pre-beta-stadiet - men attans var beroendeframkallande det är!

Hur är det, säger en bild mer än tusen ord? Tja, döm själva... Moyume till här uppe, Jaiku nedan.

  • Klicka på länken för att ansöka om att få prova Moyume! :)


Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics