söndag 27 februari 2011

SkrivaPå - enkel kontraktshantering på nätet

SSE Business Lab är inkubatorn som ger plats till företag med anknytning till Handelshögskolan i Stockholm - en ypperlig kreativ plats som förutom kontorsplats ger infrastuktur och nätverk. Betal-lösningen Klarna med sina idag 400 anställda måste nog vara den hittills starkast lysande stjärnan i alumni-portföljen. I denna bloggpost tipsar vi om en ny tjänst som kommer från labbet som vill lösa en liknande typ av stort problem:


Förra veckan lanserade nämligen SkrivaPå ur sitt stealth-mode. Det är en snyggt designad webbtjänst som vill hjälpa företag med påskrifter samt hantering av kontrakt. Man laddar upp pdf-versioner av dokument och bjuder sedan in motparten till elektronisk signatur som är juridiskt bindande och som manifesteras i vattenmärkta bilagor. För privatpersoner är tjänsten gratis för personligt bruk där man betalar per styck - företagare eller volymanvändare väljer bland olika betalpaket. Själv har jag vid flera sammanhang anställt frilansare och känt frustrationen när man måste scanna in kontrakt eller skicka det fysiskt. Därför är jag såld på produkten.

Efter att ha följt SkrivaPå från idéstadiet samt som betatestare är jag dock ännu mer imponerad över deras execution speed, processer samt kontinuerliga utveckling av produkten - något som alla vet är än viktigare än en bra idé. Grundaren Lukas Duczko har stärkt av sin tidigare entreprenöriella erfarenhet och entusiasmerande driv på kort tid lyckats bygga ett riktigt starkt team och knutit till sig nyckelpersoner trots stark bootstrapping. (enligt en statusuppdatering på Twitter letar man nu riskkapital)

Konkurrenter eller kanske förebilder finns i USA (Echosign, Docusign) vilkas tillväxt ger bevis på accelererande marknadsbehovet. Ett par existerande svenska motsvarigheter verkar vara fast i stela system med e-legitimation och vänder sig till andra typer av kunder. Därför ser framtiden ljus ut för det här gänget. Ett par fina existerande referens-kunder finns redan - nu är det sälj och marknadsföring som gäller. Potential för stor skalbarhet. Lycka till!

Förresten - introduktionserbjudandet för alla är två månader gratis, men med hjälp av den här särskilda urlen får man gratis fram till 31/5 - haffa! :)

5 kommentarer:

Jonas Bohlin sa...

Skriva på verkar ha fått en bra start! Jag är en av grundarna till Underskrift.se och vårt mål är att alla alla ska kunna signera dokument digitalt. Jag tror att den stora utmaningen framöver, för alla som jobbar med digitala signaturer är inte att övertyga företagen om nyttan, utan att få slutanvändarnas förtroende, det vill säga de som faktiskt ska skriva under!

Unknown sa...

Hej Jonas!

Tack för kommentaren och kul höra av er. Ska kolla in er sajt.

Erik sa...

Tack för tipset! Liten grej bara: länken till skrivapa.se har blivit fel.

Martin sa...

Tack Erik - fixat!

Anonym sa...

Tack för ett toppeninlägg Martin och kul att konkurrenterna är på hugget! Hörde om dem från en gammal arbetskamrat till dem. Var jag än vänder mig så stöter jag på folk som har eller haft liknande planer. Är övertygad om att konkurrens bara är positiv eftersom man då hjälps åt att bygga marknaden. Hoppas på hård konkurrens inom en snar framtid!

 
Clicky Web Analytics