fredag 11 mars 2011

Tre böcker plus en föreläsning

Är det något jag försöker unna mig är det att köpa böcker. Såfort jag får ett tips som lockar går jag in på Amazon.co.uk och lägger en beställning. Idag blev det följande:

Gary Vaynerchuk - The Thank You Economy (Amazon-länk) - (tack Paula för
tipset). Gary behöver kanske inte någon närmare presentation (men det är trevligt att få höra den ändå, som Kissinger sa en gång). Han har gjort sig känd som intensiv föreläsare där han berättar om sin Wine Library TV och även släppt boken Crush it! När tvåan kommer blir det då köp direkt. Här är hans snygga hemsida.

Tim Ferriss - Four Hour Body. (Amazon-länk) Tim har ni kanske sett föreläsa på TED eller läst hans bok om 4 Hour Work week. Om första boken lärde oss hur att hitta smarta genvägar (till att lära sig språk, bli kinesisk mästare i kickboxning och lära sig tango), bygga outsourcad business och njuta av livet genom att vara lat utlovar den här likartade enkla lösningar och blueprints över livet, träning och hälsa. Varför inte! Kanske påverkade faktumet att jag precis unlockade badgen "gym rat" på Foursquare he he...

Guy Kawasaki - Enchantment. (Amazon-länk) Gamla Apple-evangelisten, författaren och föreläsaren släpper en ny bok om hänförelse - hur vi kan få folk engagerade och intresserade. Här är hans hemsida. Guy var förresten föreläsare på Stanford Entrepreneurial Though Leadership Corner den 2/3. Här är hans föreläsning ifall ni har en timme över. (finns även som mp3 eller podcast). Boken handlar ungefär om samma sak som föreläsningen tror jag.

Det var allt för idag! (och nej, jag är inte Amazon-affiliate -bara nöjd kund ha ha..)

4 kommentarer:

David Andersson sa...

Adlibris kör med Twingly nu för tiden, släng in lite såna länkar också vet jag. :D

Martin sa...

Hej David,

Jag har köpt massor med böcker från Adlibris, speciellt när sajten var independent, men kolla på priserna:

- Gary V:s bok: £9.77 Amazon vs 167SEK Adlibris.
- Tim F:s bok £6.99 vs 140SEK.
- Kawaskis: £9.74 vs 164SEK.

I alla fall är det 60-100% högre priser hos er. :O För mig är det "impulsköp på Amazon" vs handla utvalda böcker på Hedengrenska IRL-bokhandel. Då betalar man förvisso ännu mer än Adlibris, men kan bläddra etc i dom, kanske inse att man ändå inte kommer läsa boken etc.

Frakten på Amazon liksom leveranstider är även bättre. Flera gånger har böckerna kommit till mig dan efter jag beställde dem. På Adlibris skulle de _skickas_ "inom 2-5 dagar".

Med detta sagt - Adlibris är en skön sajt men "bra för att va svensk" håller inte år 2011 när hela världen vill ecommerce-levva till din port.

Skitcool Twingly-integration förresten!!!

Seotjejen sa...

Jättekul lästips, har inte läst någon av dessa böcker faktiskt, så får nog ta och spana in dem! Tackar för tipsen!

wahlman sa...

har läst den ena av dem Four Hour Body. Den var bra.

 
Clicky Web Analytics