tisdag 4 maj 2010

Blandade godbitar från dagens läsning

  • Ryktet säger att svenska Mosync (Fd Mobile Sorcery) på Saltmätargatan säkrat ett term sheet om 11m euro med en nordisk investerare för sin opensource-lösning som porterar mobilprogramskod mellan olika plattformar. Grattis ! ! !
  • Först på pucken att skriva om det var visst Disruptive som, visserligen inte hade rätt siffror, men som nu citeras i europeiska TechCrunch. Inte bara en fin länk utan en fjäder i hatten för Poppe, Christian och nu även amerikautvandraren Nicolai som har byggt upp sajten till en härlig community-liknande institution. Andra grejer den här veckan var den anmärkningsvärda spridning 99-listan fick. (I förrgår hade dom även den goda smaken att göra en mini-intevju med mig he he där jag och Christian pratar om begreppet "gratis lunch". Shit vad ovan jag är vid videoformatet, Note to Self: rör inte på huvudet så mkt nästa gång.)
  • Paula berättar inlevelserikt varför hon har spenderat 5478 minuter på att se alla avsnitten av This Week in Startup och vad vi har lärt oss av den. Riktigt bra sammanfattning av det mesta av det bästa - sov inte, vare sig på den här bloggposten, Paulas blogg eller @jason's podcast.
  • Tidskriften Wired som sen mars 09 återigen har en UK upplaga (finns på Pressbyrån... dagens i-världsproblem - vilken upplaga ska man haffa) har i senaste numret en intressant topplista: "The 100 who shapes the Wired World" där Saul Klein återfinns som nr2 (Daniel Ek - Spotify nr 10, här är listan: 1-10, 11-50, 51-100) Förra veckan skrev även FT en längre artikel om Saul som är läsvärd med de inblickar den ger i en VC:s arbete och vardag. (for the record: Saul var även investerare i Kindo som jag jobbade med.)
  • Till sist vill jag slå ett slag för Tech4Africa - den webb-konferens som min fd kollega Gareth Knight inspirerad av SXSW ska anordna i Johannesburg i Sydafrika, 12-13 augusti. Har du vägarna förbi, stannar kvar efter fotbolls-VM eller känner någon som verkligen borde gå den - spana in sajten eller lyssna när Gareth berättar mer i podcasten DigitalEdge. Verkar vara en bra grej för landet som annars drabbats mkt av brain-drain till England.

4 kommentarer:

Paula Marttila sa...

Tack Martin, min tittarvän, det var den finaste write-up jag fått :)

Poppe sa...

Martin, din blogg är en guldgruva!

Vladi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vladi sa...

Martin: det är inget fel på ditt gestikulerande med huvudet, det är bara bra. Vi åskådare har lättare att följa dig och du ser mer levande ut, =)

Den som filmade borde inte kört fixerad fokus på just ditt huvud, tror det fungerar om kameran är på långt avstånd och personen i frågan står upp och går runt på scenen.

Keep up a good work!!!

 
Clicky Web Analytics