måndag 10 maj 2010

Tangentbords-kommandon till Gmail

Det finns processer i naturen som är irreversibla - dvs bara kan gå åt ett håll och leder till ett lägre energitillstånd, må det vara termodynamik, sönderfall av atomer eller en tappad vas. Nu kanske jag använder för stora ord, men:

Om du går in på din Gmail under "settings". Där aktiverar tangentbortskommandon. Sen skriver ut den här guiden och försöker använda ett eller två nya kommandon varje dag så kommer du bli snabbare och effektivare och garanterat aldrig gå tillbaks till det gamla tråkiga sättet med musen. (Dessutom har det visst geek-värde). Vad sägs om kommandon som:

  • c - compose
  • e - archive
  • r - reply
  • / - sök bland mailen
(Man kan även välja att definiera sina egna kommandon). Långt ifrån en nyhet, men inte många verkar använda det vilket förvånar mig. Seså, se nu till att bli minst 1% effektivare i ditt liv per dag så dubblerar du effektiviteten på 10 veckor! (1.01^70=2.00) :)

3 kommentarer:

Simon sa...

Det sägs att när MS Word började låta användarna ändra tangentbordskommandona så fick de också sluta med telefonsupport -- det gick helt enkelt inte att hantera att folk ringde in och berättade vad de hade tryckt för tangenter när det kunde vara vilka kombinationer som helst...

Martin sa...

Hej Simon,

Det var en bra historia :)

Lars sa...

Även Hotmail har minst ett tangentbordskommando: Ctrl+Enter för att skicka. Kanske fler, men det får du spana efter på egen hand...

 
Clicky Web Analytics