fredag 22 maj 2009

Google Zeitgeist 2009 - filmer

"Det bästa i mitt liv har varit gratis" sjöng David Shutrick en gång i tiden och det kan vi nog hålla med om. Öppna wifis (som Hjalmar söker i Grekland) och kärlek är två andra bra gratissaker och själv tycker jag även fria glimtar från bra konferenser kommer rätt högt upp på den listan.

Johan Siwers
som hade förmånen att få vara med på Zeitgeist bloggar om eventet och tipsar om filmerna som nu släppts på Youtube-kanalen (han själv skymtar förbi i sammanfattningsfilmen). Detta fick mig att släppa allt jag hade för händerna denna klämdag (vilken bra uppfinning) och istället för att försöka fixa ett bokslut, kika på filmerna.

Panelen "New Frontiers" är intressant för oss svenskar med Kristian Segerstråle från socialmedia-speltillverkaren Playfish (Realtid-artikel - hade inte hört talas om det här alls... de har fem spel på facebooks topp tio) och Daniel Ek från Spotify. "It's all about execution".

Här pratar Hans Rosling - om convergency in the world - "a pragmatic view of solve world problems - and it has to be based on per capita measurements" - och hur hidden data kan lyftas upp i sök.

Annars vill man inte missa Nassim "Black Swan" Taleb - om hur vi ska undvika framtida krascher eller Googles grundare tillsammans med Richard Branson. Den senare innehåller en kul anektot om hur Larry och Sergei lurade Eric om att dom ville få Google att tillverka kylskåp he he - Larry kommenterar om att google varit dåliga på realtid - samt att Google borde vara som en tandborste samt "should work on problems that scales, that no one else can work on them". Skumt att det bara är några hundra som har sett dom här klippen än så länge...

Som sagt... så bra att kunna få ta del av detta. Tänk: ifall man varje dag konsumerar den info som deltagare på exempelvis Ted, Zeitgeist etc tar till sig så är man ett par steg närmare att själv kunna göra saker i deras klass en vacker dag.)

Enda som hade gjort det bättre hade kunnat vara ifall filmerna kom strömmat i realtid. Då hade det man missat "bara" varit IRL-mingel med Larry Page och Prins Charles. Nu fanns iaf #zeitgeisteurope. Nä... nu måste jag jobba lite så jag kan tillbringa dagarna nästa decennium med att vara inbjuden till konferenser som denna. :) Förresten, snart är det Ted x Stockholm!

1 kommentar:

Anonym sa...

CU there, Björn Alberts

 
Clicky Web Analytics