måndag 9 mars 2009

Doris - äntligen på svenska!

Jag har tidigare skrivit om produktivitetsverktyget Doris som är mitt nav för att hålla koll på allt som ska göras. Efter att ha varit betatestare nu ganska länge blev jag därför glad över att få vara med och översätta sajten till svenska - härom dan lanserades det!

Doris är en söt todolista med rötter i opensource-kultur gjord av Demian i London (som ligger bakom php-frameworket Seagull) och Dmititri (kodare och Lettisk mästare i kickboxning he he). Båda var teknikhjärnorna bakom Kindo.

Den sköna designen gör att man gärna och lätt skapar grupper för olika kategorier, exempelvis "Jobb", "Att blogga om" och sen lägger till grejer i boxarna på studs. Allt kan sen dras runt, flyttas ordnas efter smak. Beroendeframkallande och tillfredsställande är att markera uppgifter som avklarade. Genom att flytta saker till mappen "Idag" lägger man upp realistiska mål - som även kan ordnas efter prioritet. Historiksidan är ett bra sätt om man ska skriva rapporter mm i slutet av en vecka eller vill se vad man har åstadkommit. Genom att bjuda in kompisar som man kan dela och delegera med funkar det bra för projekt och jobb, men lika väl för att organisera vardagen. Den här gratistjänsten tar fasta på GTD-tankar och vill vara det system som frigör mentalt ram-minne för dig.

Ryktet säger att en iPhoneversion lanseras snart som synkar perfekt. :) Snart kommer det även bli integration med email - smart eftersom det är därifrån man får många uppgifter. Vet att andra grejer är på gång som jag inte får skriva om, men som kommer göra den här gratistjänsten till ett fullgott alternativ till betalprogram som Remember the Milk och Things. Nyheter finns på deras Twitterflöde. OK.. nu är jag kanske lite biased så bästa sättet att avgöra själv är att testa här!

Vill du förresten hjälpa den här lilla världsförbättraren så letar dom på bloggen efter folk som vill översätta till andra språk - exempelvis finska, danska mm men allt tas nog emot med öppna armar - tar max en timme och ger dig kärlek, länklove mm tillbaks. (Förresten har ni synpunkter på svenska översättningen så skriv mail eller kommentarer här så gör vi den bättre tillsammans!)

Mer på denna blogg om effektivitet:

2 kommentarer:

Magnus Askaner sa...

Läge att skaffa sig användarvillkor och policy för hantering av känsliga uppgifter. I dessa FRA-tider är det viktigt att veta vem som läser din almanacka.
Säker anslutning kostar heller inte så mycket och borde vara standard på alla sidor som hanterar personliga uppgifter, inte bara pengar.

Martin sa...

Valid points, Magnus!

Skickade önskemålet som tips till Demian. Han hälsar att redan finns på att-göra-listan i hans Doris :)

 
Clicky Web Analytics