onsdag 20 augusti 2008

Gott och Blandat för en onsdag

  • Vill ni veta hur långt talsyntesen har kommit år 2008 - Lyssna då på McKinsey's Quarterly nya men robotliknande podcast där innehållet i den annars mkt välskrivna och intressanta nyhetsbrevet om strategi, globala frågor och ekonomi läses upp på ett trist och intetsägande sätt. När världens bästa konsultfirma går ut stort med lanseringen kunde man hoppas att dom hade gjort något roligare för att greppa tag med social media. Richard Gatarski på WeConverse har djupare saker att säga.
  • Jason Calacanis har som bekant lagt ner sitt bloggande... istället ska nyhetsbrevet vara formatet. Idag kom ett riktigt intressant utskick om PR-arbete för Startups med underrubriker som: "Always pick up the check--always", "How a CEO should speak to a journalist", " Be a human being". 5000 ord i ett email är en smärre roman - ändå var det här bara del 1. För att haffa detta samt kommande mail - https://my.binhost.com/lists/listinfo/jason

3 kommentarer:

Daniel sa...

McKinseys podcast är inte gjord av en talsyntes. Det är nog bara en inläsare som bara har något mysko uttal av just McKinsey ("mackingsee"), same ("seem") och training ("treening") mm. Jag jobbar för ett företag som erbjuder omvandling av RSS till podcasts (skapade mha talsyntes) och jag har lyssnat igenom flera avsnitt och jämfört med de brittisk engelska talsynteser jag känner till (de tre leverantörer vi har av brittisk engelsk talsyntes: Loquendo, Acapela Group och Nuance) och det blir ingen klockren matchning på någon av dem. Dessutom är det som sagt bara lite uttals-missar och inte ett enda konstigt click eller märklig paus i hela inlägget.
Men inläsaren är på snudd så dålig att en talsyntes skulle kunna göra samma jobb och till bråkdelen av kostnaden (och dessutom 50 gånger snabbare än realtid för vissa röster). En inläsare borde vara så bra att man inte ens funderar på om det är en talsyntes. För hittills borde inte våra tjänster kunna konkurrera med professionella inläsare i fråga om kvalité. Men däremot i pris och hastighet. Se mer på www.voice-corp.com. Det smartaste någon kund har gjort av vår tjänst är International Herald Trebune som låter användarna skapa sin egen podcast av deras nyhetsflöde (http://audionews.iht.com). Och till sist så har vi en tjänst där man kan skapa podcasts av vilka RSSer man vill helt gratis: vocalfruits.com (Kommer även för svenska inom kort). Mvh Daniel

Richard Gatarski sa...

Trodde själv först att det kunde vara talsyntes, men nu har ju Daniel rett ut det här :-)
Hörde lite demos hos Voice-corp innan sommaren, vet inte om dom släppt dom rösterna än, men dom är ruskigt bra. Bland annat en från en svensk känd röst.

Martin sa...

He he tack för kommentarerna.

Talsyntes... ahh ironi ter sig ibland inte så väl i skrift, det var mest en överdrift.

 
Clicky Web Analytics