måndag 14 juli 2008

Vad händer?

Internet ska i sina bästa stunder möjliggöra att vi kan arbeta oberoende av tid och rum - kan välja tidszoner och geografisk plats efter dagsform, inspiration och tycke. Ett virtuellt kontor kan bli ett proffsigt interface när vi utför vårt värv i shorts från hängmattan eller från en flygplats. Enkelt kan jobba mot andra länder, kulturer och inte bara behöver vara kompisar med de som vi råkar bo i samma hus som.

Ändå verkar halva bloggosfären stannat av senaste veckorna. Folk som annars svarade på mail inom 20 minuter mailar nu tillbaks en vecka senare eller har autosvar. Rss-feedsen är lika sällsynta som soldagar och man undrar varför allt går halvt på tomgång tills man ser i kalendern vilken del av året det är....

Så... när det kommer till kritan är det alltså fortfarande lika mycket industrisemester, folkrepublik och unika-box som förut - fast med Macbooks istället för husvagn...? Naturligtvis sunt att trappa ner då och då men varför gör alla det samtidigt och varför måste man stänga ner verkstan helt om man tror på det man gör? Hur kan företag som ska tävla med precis hela världen ha råd att skjuta upp hela sin verksamhet så i 1/12 av ett år!

*OK kanske bara lite frustrerad efter att ha fått ett möte föreslaget till ehh 26/8*

Uppdaterat: Sandra Puffar och noterar ett liknande stiltje... :)

3 kommentarer:

Manou sa...

Haha..intressant poäng du ta upp! Samtidigt upplever jag tvärtom. Upplever ibland det man kallar för "information overload" på andra sidan atlanten.

Mikael Jorkvist sa...

ja vad händer, hälften av dom svenska bloggarna i min rulle är totalt döda sen någon vecka tillbaka, Förresten måste ge dig lite cred för läs inlägg.

Lena sa...

Ja, det är mycket som stannar upp över sommaren... Men Kreafonbloggen har i alla fall inte tagit semester, så det så! :)

 
Clicky Web Analytics