onsdag 23 juli 2008

Backups (instead of hick-ups)

Idag läser vi Per-Mattias på Lifefeeds sköna historia om hur en förlust av en arbetsdator på Tvärbanan knappt orsakade några bekymmer alls tack vare regelbundna synkningar, backuper och användandet av webb-applikationer.

Har själv ingen time capsule eller så men nödvändigheten och den hårda vägen har mig lärt att regelbundet bränna filer på dvd, ha en extern HD med avbilder etc som ett skyddsnät för att snabbt komma tillbaks på benen eller iaf begränsa skadan ifall något oförutsett skulle inträffa.

Vill inte tjata mer på kompisar som har enda versionen av sitt exjobb som en .doc och får panik när filen blir korrupt, som upprepade gånger torskar hela kontaktlistan med nummer när displayen går sönder på mobilen eller har hela sitt liv på en 6 år gammal laptop vars hårddisk sjunger svanesången. Skriver istället dessa rader inspirerad av blogginlägget ovan. Nu är det sommar och lite lugnare. Se till att fixa grejerna nu!

Jag tycker vi borde ha backupens dag! Ifall det finns utrymme för saker som kanelbullens dag borde det här lyftas fram. Inte lika väldoftande och bra till kaffet - men vilken underbar chans för uppmärksamhet, PR för säkerhetsbranschen, sälja webblösningar för backups, lagringsmedium etc. Dessutom nyttigt. Bloggosfären kunde kanske göra något konstruktivt! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läskigt när man känner igen sig allt för väl...tack för påminnelsen :-)

Sa ju att jag tittar in då o då :-)
AH

Martin sa...

:)

Hoppas att allt är bra!

 
Clicky Web Analytics