torsdag 18 december 2008

Fem snabba

  • Stefan Deak skriver intressant om hur han vill få saker att försvinna från Google-rankningar, exempelvis mingelsajter som indexerar nattsuddsfoton alltför bra. "Search Engine Zeroptimisation". Han uppmuntras därför med en länk med sitt namn som ankartext för att hjälpa honom att ta befälet över sitt namn i serpen. :) Intressanta kommentarer efter hans bloggpost.
  • Joost skulle lägga ner sin desktop-applikation har vi vetat ett tag... Imorn är det slut och streaming på nätet som gäller. Gillar det faktum att man ändrar strategi. Fler borde göra det, samt oftare när man ser att något antagande man gjort varit fel eller den rådande vägen inte leder rätt. Som poker - betrakta allt som ligger i potten som historia och bara se framåt med optimal väntevärdesmässighet.
  • Kul att Amazon känner sig tvungna att ha med en bild på en Itunes-ikon i reklamen för sin nya mp3-butiktjänst. OK... Itunes är ett musikspelningsprogram, men så intimt förknippad med iTunes-affären som måste vara deras konkurrent...
  • What's Next sände live igår, dels alltså inför publik men också streamat på Bambuser. Den som händelsevis inte vet hur de ser ut kan nu studera Kristin och Tomas, samt den klockrena panelen och förutom att få insikter om webbtrender även notera hur epitetet radioansikten inte passar in här. :)
  • Genom Jonas får vi veta att Loopia säljer domäner och webbhotell för 1kr styck fram till 2008-12-19 kl 09.00. Inget först till kvarn bla bla utan verkligen ett riktigt bra erbjudande - se till att haffa! Kanske nåt för deltagarna på 24hourbusinesscamp i januari!

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics