onsdag 6 augusti 2008

Detta är MrGreen

Dagens startup-nyhet: Efter att under våren bloggat under namnet What is Mr Green om en hemlig företagssatsning kom idag inlägget Detta är Mr Green - där grundarna berättar om nya satsningen i en rolig och självutlämnande Youtube-film (föredömlig). Det handlar inte om någon utomhussport som kunde tro, utan en ny spelsajt där grönt står för att man själv kan begränsa sina förluster, där det även ges ett transparent interface mot företaget som ska vara en helylle-sajt på svenska.

Under juli månad har betatestere fått kika på systetet och kunnat spela på alltifrån olika typer av banditer och videopoker till casinospel som roulette och baccarat och nu är sajten som satsar på design och upplevelse öppen för alla! Från MrGreen.com:

Bakom Mr Green står bland annat svenskarna Fredrik Sidfalk och Henrik Bergquist som är två av tre grundare till en stor spelportal vars namn börjar på B. VD är Mikael Pawlo.
Samtliga spel är till synes människa-mot-banken - något som kanske inte lockar den som spelar på KTH-mässig väntevärdesgrund för att tjäna pengar. Det är dock visst att många resonerar att en medellivslängd allena är för kort tid för att vår egen placering i turens normalfördelningskurva skall närma sig väntevärdet- och satsar därför en krona här och där (se här hur jag spöar på roulette). Därför har sajten som är läckert designad samt lättanvänd alla förutsättningar för att med rätt marknadsföring locka användare. Tänker man vidare så kan det ju till och med ofta vara större chans att vinna såhär ifall det mänskliga motståndet är för starkt.

Ekonomin jämfört med många andra sajter som bygger på att man spelar mot andra uppkopplade borde vara annorlunda. Inget kritisk massa som krävs för att bygga upp användare där värdet på ett nätverk följer Metcalfes lag, alternativt betala avgifter till som skin till ett existerande nätverk.

Jag vet själv för lite om spelbranschen (annat än jag drog in några månadshyror på grinda cashgames nån gång runt 2006) för att kunna bedöma bärkraften i det här - men det starka teamet bakom borde veta vad dom gör. Vad tror ni?

1 kommentar:

Unknown sa...

Beta-releaser är väl OK, men inte alfa-releaser som denna. Kika SSL-certet på http://mrgreen.com t ex..

 
Clicky Web Analytics