tisdag 13 november 2007

Gratis bil?

På en kreativitetsföreläsning med inspirerande Fredrik Härén körde vi en slags mashup-metod för att generera nya idéer. Tanken är att kombinera två olika domäner för att komma på en ny funktion eller feature. Ett av exemplena då var: Om bilar var som mobiltelefoner så skulle de... [att fyllas i].

Ett av de kreativa påhitten som hördes blev då "Om bilar var som mobiltelefoner så skulle de... vara gratis ifall man sajnade upp sig på ett speciellt bensinkedja" - Skratt, skratt i publiken för två år sen.

Men nu verkar det vara ett steg närmare verkligheten.Chris "Long Tail" Andersson bloggar om Shai Agassi som i december förväntas annonsera upplägget där kunder erbjuds elbilar, om inte gratis så i alla fall subsidized mot att man prenumererar på elen från en viss leverantör. Det här företaget ska då stå för nätverket av stationer och infrastrukturen. Det hela bygger på faktumet att med stigande oljepriser så är "The cost of the average used car in Europe is now cheaper than the cost of gasoline to drive it for a year.".

Hmm...

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics