fredag 28 september 2007

Stanford Summit

Vad inspireras du av? Böcker, drömmar, idoler? Jag kan få massor av energi genom att lyssna på föreläsningar med bra människor. En del tro då att man är lätt-imponerad, kusinen från landet som köper andras resonemang rakt av men det handlar snarare om att ge någon annat sitt fullständiga fokus. Alla är expert på något och att då lyssna på det kan göra dig till en mer komplett människa. Sen plockar man ut godbitar och applicerar det som man själv tror på.

För snart två månaders sen hölls Stanford Summit, en årlig tredagarskonferens om politiska, kommersiella och ekonomiska trender och hur de påverkar alla i världen. Talare är företrädare för de mest innovativa företagen, teknikexperter och VC-folk. Det fina är att du nu kan se de flesta av dessa presentationer webbkastade här. Nästa gång du slår på tv:n för en halvtimmes slötittande, gå in på länken och välj nåt bra där istället!

2 kommentarer:

Poppe sa...

Bara att hålla med! Kan också tipsa om TED.com. Sanslöst bra föreläsningar från världsledande tänkare och experter som får prata om det dom brinner för i 20 min.

Carl-Johan Sveningsson sa...

Håller med, jag fattar inte hur flickvännen kan med att slötitta på TV fortfarande, när det finns så mycket intressant man skulle kunna se?! TED.com är förstås också strålande, som Peter påpekar.

 
Clicky Web Analytics