fredag 14 september 2007

Time to change...

... your Facebook-settings. Alla borde minst en gång noggrant gå genom sina privacy-inställningar. Speciellt nu: För ett par veckor sen berättade sajten att man ska öppna upp sök-möjligheterna för externa sökmotorer mm och nu verkar det ha slagit genom. Testa googla på ert namn så ser ni vad som syns.... "förnamn efternam's public profile", förnamn efternamn + facebook eller liknande.

I princip är det inget större hot med det här. Det är ofta mindre info som syns såhär än om vederbörande signar upp sig och sen gör sökningen. Men trenden är ändå att vattentäta skott mellan olika identiteter på nätet mer eller mindre försvinner...

Gör dig själv en tjänst och gå igenom dina inställningar... Kanske stänga av indexering för sökmotorer?

Att folk blir tagna på sängen syns ändå på nytillkomna användare. Många är de som exempelvis första veckan eller två visar sin fulla födelsedag för att sedan begränsa detta.

Har pysslat lite med skriva script mot Googles sökmotor... (sök på google-hacks på nätet). En kul idé vore att testa vad man kan få ut från Facebook genom lattja med såna tekniker... Nu ska vi dock inte skriva mer om Facebook på ett tag.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics