torsdag 18 februari 2010

Wordpress nere

Oj oj oj... Wordpress.com och därmed 9.2 miljoner hostade bloggar (exempelvis "nånting".wordpress.com) är nere sen ca 1,5h sen. Stora techsajter som hostas på systemet - såsom TechCrunch och GigaOm är nere, liksom andra sajter som har vissa hostade plugins. Twitter regnar det meddelanden. Business Insider skriver, liksom TheNextWeb. Anti-spam-WP-pluginet Akismet som stoppar miljoner spamkommentarer och som hostas på WP.com sägs vara drabbat vilket medför att spammare nu kan jobba järnet (för att infiltrera exempelvis egenhostade bloggar). Med 220 miljoner besökare per månad har allt hittills fungerat väl under de senaste fyra åren. Återstår att se orsaken bakom.

Update: Nu är allt uppe igen. OK rå, det här kanske inte var heeela världen, men hade lätt kunnat bli ett av de mer minnesvärda avbrotten ifall det hade fortsatt en tid. Även bra rapportering och krishantering via Twitter från deras konto @wordpress.com. Där säger man även att Akismet inte var nere. En del sajter rapportar problem med bilder mm.

Update2: I eftertankens kranka blekhet inser jag efter att ha läst NiclasDigitalPR:s inlägg att 15 000 followers på Twitter knappas gör det till en perfekt kanal om man ser hur många som drabbades igår. Niclas menar "Det är onekligen en viktig lärdom om man väljer att använda sociala medier för snabb kriskommunikation: berätta att det finns."

Update3: Nikke Index skriver.

Inga kommentarer:

 
Clicky Web Analytics